TeleWeek week 34: iPhone 6 ontrafeld en dagelijkse Note 4-teasers

De TeleWeek is een nieuwe rubriek op All About Phones. Elke vrijdagavond blikken we om 20.00 uur terug op de afgelopen week. We pakken de belangrijkste nieuwtjes er nog eens uit. Zo heb je een goed beeld van wat er allemaal gaande is in smartphoneland.

Productieproblemen en gelekte specificaties van de Apple iPhone 6, net iets teveel teaservideo’s van de Samsung Galaxy Note 4 en eindelijk een echte concurrent voor de OnePlus One. Ja, in de week voorafgaand aan de IFA-beurs in Berlijn was het weer traditioneel druk in smartphoneland! De eerste TeleWeek is daarom een echte must-read.

iPhone 6: presentatie 9 september, gelekte specs en een moord in de fabriek

Alles over de Apple iPhone 6 is nu wel bekend

9 september. Dat is de datum die nu omcirkeld staat in onze agenda. Apple organiseert dan een persevenement en dan weet je wel hoe laat het is. De iPhone 6 wordt dan gepresenteerd, na het overwinnen van aardig wat productieproblemen. Daar gaan we in ieder geval van uit. Er lekt steeds vaker wat informatie uit over het nieuwe vlaggenschip van Apple. Foto’s, maar nu ook al specificaties.

Op 9 september is de verrassing er waarschijnlijk dus wel af. Vooral van de 4,7-inch iPhone 6 is al bijna alles nu wel bekend. Hij krijgt een resolutie van 960×1706 pixels, een 2 GHz-processor en 2GB ram. Ook komt er een 128GB-variant van. Rondom de iPhone 6L hangt nog wel een beetje wat mysterie, al lekte ook over deze phablet deze week wat informatie uit. Hij wordt 7,77 millimeter dun, meet 158,07 bij 77,79 millimeter en weegt 184 gram. Dikke kans dat we de iPhone 6L op 9 september nog niet zien. Apple brengt ‘m waarschijnlijk pas in 2015 op de markt. Er zit trouwens een Nederlands tintje aan de iPhone 6, vanwege de NFC-chip die erin zit.

Apple staat tot 9 september, maar ook daarna vol in het nieuws. Niet altijd vanwege de mooie dingen. In een Chinese fabriek waar de telefoon wordt gemaakt werd vorige week namelijk een werknemer vermoord door een bewaker.

Lees hier alles over de Apple iPhone 6

Een overkill aan teaservideo’s voor de Galaxy Note 4

Samsung heeft deze week de Galaxy Note 4 net iets te vaak geteased
Het belangrijkste shot uit een van de vele nietszeggende Note 4-teasers

Ja, Samsung. Nu weten we het wel. Jullie hoeven echt niet bang te zijn dat we vergeten dat jullie op 3 september de Galaxy Note 4 op de IFA-beurs in Berlijn presenteren. Sterker nog: we zijn er zelfs bij! We willen zo snel mogelijk een hands-on, natuurlijk zowel in beeld als geschreven, online hebben voor onze lezers. We vergeten ons afspraakje dus echt niet.

Zoals je waarschijnlijk begrijpt wel, werden we deze week een beetje moe van Samsung. De Galaxy Note 4 is een van de interessantste telefoons die op de IFA in Berlijn wordt gepresenteerd, maar nu begint de telefoon ons soms al een beetje de keel uit te hangen. En dat is te danken aan Samsung zelf. Dankzij de overkill van nietszeggende teaservideo’s waarvan er deze week net iets teveel online kwamen.

Was het maar gewoon al 3 september, dan weten we tenminste voor het ‘echie’ dat de Note 4 een 5,7-inch QHD-scherm krijgt, met 3GB ram en 16GB uitbreidbaar geheugen. En dat er twee versies komen, eentje met een Exynos 5433-processor, en eentje met een Snapdragon 805-chipset. Bring it on, en kappen met die video’s!

Lees hier alles over de Samsung Galaxy Note 4

Eindelijk een échte concurrent voor de OnePlus One

Dit is de IUNI U3, de OnePlus One-killer

De OnePlus One is eigenlijk wel de gaafste telefoon van dit jaar. Bizarre specs voor een nog bizardere lage prijs. In onze review kreeg hij vijf sterren en in de vergelijkingsvideo’s veegt hij de vloer aan met telefoons als de One M8, Xperia Z2 en Galaxy S5. De OnePlus One is zó goed, en kost zó weinig dat hij eigenlijk nog geen echte concurrent heeft.

Maar die komt er wel. En nu wordt het dus echt leuk. Wel eens van IUNI gehoord? Waarschijnlijk net zo min van OnePlus toen het opeens met de One kwam. Het is een Indiaas dochterbedrijfje van Gionee, dat gespecialiseerd is in het maken van dunne smartphones. De U3 van IUNI is vanaf medio september te koop, voor ongeveer 250 euro.

Dat is geen geld, als je bedenkt dat hij een QHD-scherm van 5,5 inch en een Snapdragon 801-processor die 2,5 GHz klokt krijgt. Hij heeft 3GB ram en 32GB uitbreidbaar geheugen. Qua scherm en geheugen troeft hij de OnePlus One dus al af. Wij staan te popelen om met deze IUNI aan de slag te gaan. Al is het de vraag of ‘ie in Europa op de markt komt.

Goed nieuws trouwens ook voor de OnePlus-fanboys: het Chinese merk kapt vanaf oktober met dat irritante invitesysteem.

Lees hier alles over de OnePlus One

De Xperia Z3 biedt weinig nieuws onder de zon

Dit zou de Sony Xperia Z3 zijn

Sony houdt er een interessante strategie op na die duidelijk afwijkt van de concurrenten. De Japanse fabrikant komt niet elk jaar, maar elke zes maanden met een nieuw vlaggenschip. Sony heeft daarmee altijd een telefoon die up to date is, maar er kleven ook nadelen aan. In Berlijn presenteert de fabrikant de Xperia Z3, maar deze zal waarschijnlijk niet veel nieuws onder de zon bieden.

Er is nu al redelijk wat informatie over de telefoon uitgelekt. Onder de motorkap verschilt ‘ie bijna niet van zijn voorganger, de Xperia Z2. Een Snapdragon 801-processor, 3GB ram en een full HD-scherm. Het bekende werk waarmee de Xperia Z2 in onze review vijf sterren kreeg. Alleen het ontwerp van de telefoon lijkt wat te zijn verbeterd, lijkt uit de gelekte foto’s van afgelopen woensdag.

Daarmee is de Xperia Z3 waarschijnlijk een stuk minder boeiend dan bijvoorbeeld de Galaxy Note 4, die dus ook in Berlijn gepresenteerd wordt. Ook leuk als je net een paar maanden terug de Xperia Z2 hebt gekocht. Dikke kans dat zijn opvolger binnenkort al in de winkels ligt.

Lees hier alles over de Sony Xperia Z3

Huawei schrijft Windows Phone en Tizen af

Huawei's die op Windows Phone draaien, voorlopig hoef je die niet te zien.

Het is redelijk overzichtelijk in smartphoneland. iOS en Android heersen en in de marge rommelen BlackBerry, Windows Phone en Tizen wat aan. Hun marktaandeel is niet echt om over naar huis te schrijven. App-ontwikkelaars maken dus geen apps voor deze besturingssystemen, waardoor jij waarschijnlijk geen Nokia Lumia of BlackBerry koop. De bekende vicieuze cirkel.

Huawei bevestigde dat maandag nog maar eens. De Chinese fabrikant groeit wereldwijd als een gek met haar goedkope Android-telefoons. Vorig jaar bracht Huawei ook twee Windows Phones op de markt, de W1 en W2. Hierbij zal het blijven. Richard Yu, de CEO van Huawei’s smartphone-afdeling, heeft er persoonlijk voor gezorgd dat Huawei kapt met Windows Phone.

“Het is niet winstgevend. We hebben twee jaar lang verlies gedraaid op die telefoons. Daarom hebben we nu besloten voorlopig te stoppen met het maken van Huawei’s die op Windows Phone draaien”, vertelt hij. Au.

LG komt ruim een maand na G Watch al met nieuwe smartwatch

Aan de looks van de LG G Watch R zal het niet liggen

Sony kan er dus wat van. Het lanceert telkens na een half jaar alweer een nieuw vlaggenschip. LG maakt het wel heel bont. De eerste smartwatch van de Koreaanse fabrikant, de G Watch, lag vanaf begin juli in de winkel. Zijn opvolger is nu alweer aangekondigd. Donderdag om precies te zijn. Het is nu alleen nog de vraag wanneer hij naar Nederland komt.

Niet heel relaxed, als je net een G Watch hebt gekocht. Had je beter even kunnen wachten. De G Watch R ziet er namelijk heel wat stoerder uit. Net als de Moto 360 krijgt hij een rond scherm, waarmee hij gelijk al beter is dan welke smartwatch dan ook die nu te koop is. Ook over het ontwerp zijn we zeker te spreken. Het ziet er tenminste uit als een echte horloge.

LG vraagt er wel redelijk wat geld voor, 399 euro. Althans: dat is de adviesprijs. Dikke kans dat ‘ie later dit jaar voor heel wat minder geld in de winkels ligt. De looks zijn goed. Hopelijk zijn de mogelijkheden met Android Wear straks ook wat uitgebreider, want smartwatches zijn nu nog wel redelijk beperkt in hun doen en laten.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters