TeleWeek week 39: De iPhone 6 is er én maakt een 'buiging'

Een nieuwe week, een nieuwe TeleWeek waarin we terugblikken op wat er allemaal afgelopen week is gebeurd in de telecomwereld. Deze week stond in het teken van de iPhone 6. Het toestel ging samen met zijn grote broer 6 Plus de verkoop in en die grote iPhone boog ook gelijk door. Dáár hadden we niet op gerekend.

De iPhone 6 is er! Hij maakt een diepe buiging…

TeleWeek week 39

Het kon niet missen; week 39 van 2014 stond geheel in het teken van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Beide toestellen zijn 26 september de verkoop in gegaan. Providers en webshops vielen over elkaar heen om als eerste het toestel al ’s nachts bij klanten te bezorgen. Bijna elke webshop is het gelukt om het toestel tussen 00:00 en 06:00 uur bij de eerste honderd klanten in de schoot te werpen; een prestatie van formaat.

De iPhone 6 kent een pittige adviesprijs van 699 euro en de iPhone 6 Plus kost zelfs 799 euro. Hiervoor krijg je een smartphone met een 4.7-inch scherm of een 5.5-inch scherm. De toestellen hebben een dualcore-processor, aluminium design en een 8-megapixelcamera die de beste schijnt te zijn die momenteel in een smartphone te vinden is. De komende week gaat All About Phones checken of het toestel inderdaad die reputatie waarmaakt.

Er was ook minder goed nieuws voor Apple afgelopen week. Bij zwaarlijvige mensen die op hun iPhone 6 Plus gaan zitten, buigt het toestel door. Dit leverde een levendige discussie op op onze website hoe dit nou in hemelsnaam kan. Volgens Apple valt het allemaal wel mee; er hebben slechts 9 mensen een klacht bij de fabrikant ingediend over dit voorval. Ondertussen heeft de fabrikant wel Amerikaanse media uitgenodigd om te laten zien hoe Apple haar toestellen getest heeft en dat is te zien in de onderstaande video.

’s Werelds beste navigatie komt naar Android en iOS

Hoezee! Het nieuwe Nokia heeft bekendgemaakt dat we eind dit jaar kunnen genieten van gratis offline navigatie op Android én iOS! Nokia, de software-ontwikkelaar, dus niet meer de telefoonfabrikant, is druk bezig om Here naar Android en iOS te porten. Nokia Here is al beschikbaar voor Samsung Galaxy-smartphones vanaf oktober, maar moet later ook naar andere Androidsmartphones gaan komen. Ook de iPhone mag in de toekomst gaan genieten van de uitgebreide navigatie van Here.

Waarom is Here zo goed? De meest uitgebreide data, kaarten die vaak van updates voorzien worden én 160+ landen die geheel gratis offline te downloaden zijn op het toestel. Of dat gratis blijft voor Android en iOS is overigens nog maar de vraag; Nokia moet immers ook geld verdienen nu het bedrijf geen telefoons meer maakt.

Motorola maakt de Nexus 6?

Stel je een LG G3 voor, maar dan een stuk groter. En een stuk krachtiger. En er staat geen LG op, maar Motorola. Okee, eigenlijk lijkt die Motorola dus helemaal niet zoveel op die LG, maar afijn, we moeten een denkrichting geven. Zet Nexus op de achterkant en we hebben de Motorola Nexus 6 te pakken. Dat toestel is onlangs uitgelekt. Kennelijk mag Motorola eindelijk ook eens een Nexustoestel maken, nu de fabrikant niet meer onder de vleugels van Google valt, maar onderdeel is van Lenovo.

De Nexus 6 wordt uiteraard weer een monster van een smartphone met, zoals gebruikelijk, de allerlaatste versie van Android erop. Het toestel zal ergens dit najaar door Google worden gepresenteerd.

En die volgende Androidversie heet vooralsnog Android L. De softwaregigant heeft nog geen vervolg aan die L weten te geven. Lime Pie? Licorice? Amerikanen gokken maar raak. Wij doen alvast een andere suggestie, leuk misschien om het internationale karakter van Android te benadrukken: Android Laurierdrop. Aan het uitgelekte beeld te zien, is de kleur in ieder geval passend.

TeleWeek week 39: De iPhone 6 is er én maakt een 'buiging' g3fox7zo5z 

Your Passport please… maar wat is DIT?

TeleWeek week 39: De iPhone 6 is er én maakt een 'buiging' blackberry passport

BlackBerry geloven we gewoon niet meer. Na vruchteloze experimenten met touchscreentelefoons, zoals de Z10, zou weer helemaal worden teruggegrepen op het beproefde recept: telefoons met een half-formaat scherm en een fysiek qwerty-toetsenbordje eronder. Maar dan komen ze ineens met de BlackBerry Passport aanzetten. Een compleet ander toestel dan alles wat we eerder hebben gezien, niet alleen van BlackBerry, maar ook van andere fabrikanten. Het vierkante toestel heeft een fysiek toetsenbord, maar dat is dan nog het enige dat doet denken aan een ‘ouderwetse’ BlackBerry. Met het strakke design hoopt BlackBerry de zakenwereld terug te kunnen winnen, want die is de afgelopen jaren massaal overgestapt op voornamelijk iPhones.

Hij krijgt een vierkant 4,5-inch scherm met een resolutie van 1440×1440 pixels. Het toetsenbord is vernieuwend, want dat heeft twee functies. De toetsen zijn voorzien van aanraaksensors, waardoor het een verlengstuk van het touchscreen is.

Met de specs stelt BlackBerry niet teleur. De Passport heeft een Snapdragon 800-processor die 2,2 GHz klokt en 3GB ram geheugen. Er is 32GB opslaggeheugen dat uitbreidbaar is. Met een inhoud van 3450 mAh heeft de batterij in de BlackBerry behoorlijk wat inhoud. Foto’s maak je in 13 en 2 megapixel. De Passport ondersteunt 4G-internet.

Gelukkig voor BB-fans van het eerste uur komt er in december ook nog een ‘gewone’ BlackBerry uit, die heel kenmerkend de Classic wordt genoemd. Of die meteen het museum in kan of echt goed verkocht gaat worden, is even de vraag. Maar dat geldt ook voor de Passport.

Sony Xperia Z3 en Z3 Compact gearriveerd

TeleWeek week 39: De iPhone 6 is er én maakt een 'buiging' z3z3c

Sony heeft z’n nieuwe topmodellen in de winkels gelegd. De Xperia Z3 en de Xperia Z3 Compact. Beide telefoons zijn superphones van het zuiverste water, en voorzien van hardwarespecificaties waar de kenners – wij dus – de vingers bij aflikken.

Dar komen de indrukwekkende specs van de Xperia Z3: een 5,2-inch IPS LCD-scherm met full HD-resolutie, een Snapdragon 801-processor die 2,5 GHz klokt en 3GB werkgeheugen, en uitbreidbaar opslaggeheugen van 16GB. De camera’s schieten foto’s met 20,7 en 2,2 megapixel. In 4K filmen is eveneens mogelijk. De Xperia Z3 draait op Android 4.4 KitKat, maar zal ook de update naar Android L krijgen. De telefoon ondersteunt 4G-internet. Ook is hij zowel water- als stofdicht net als alle andere telefoons uit de Xperia Z-lijn.

De Z3 Compact is natuurlijk wat kleiner, heeft een 720p IPS LCD-scherm van 4,6 inch en dezelfde Snapdragon 801-processor op 2,5 GHz en met ditmaal 2GB ram. Het opslaggeheugen van 16GB is uitibreidbaar en net als de Xperia Z3 heeft Sony’s Xperia Z3 Compact een 20,7-megapixelcamera aan de achterkant. Aan de voorkant zit een selfiecamera van 2 megapixel. De kleinere broer lijkt dus zowel intern als extern erg op de grote Z3, maar is wat fijner voor mensen die niet zo’n enorme belplank hoeven te hebben. De toestellen kosten 650 en 500 euro en zijn onder andere hier te koop.

Samsung Note 4 Edge is maar een probeersel

De Samsung Note 4 Edge was de grote verrassing van de fabrikant op de IFA. Een telefoon met een scherm dat over één zijkant heen loopt, waar notificaties van diverse communicerende apps zijn te zien. Al direct werd duidelijk dat Samsung dit toestel niet naar Nederland zou brengen. Jammer, jammer. Maar nu is ook duidelijk geworden dat die hele presentatie van de Note 4 Edge een sketch (hee, dat rijmt!) is geweest. Hij komt namelijk naar helemaal niemand toe, als we Samsung nu mogen geloven.

Nou ja, leuk probeersel dan. Maar als je ons nog eens een worst voorhoudt, happen we voortaan wel wat minder snel, Samsung.

TeleWeek week 39: De iPhone 6 is er én maakt een 'buiging' samsung galaxy note edge hands on 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters