TeleWeek week 41: Dilemma's bij Apple en Alcatel gaat voor wereldheerschappij

Het gaat lekker bij Apple. En ook slecht. De iPhone 6 Plus loopt als een tierelier, maar dat heeft weer zijn weerslag op de iPad. Ook is de fabrikant van de saffierschermen voor de Apple Watch failliet. Ondertussen ontvouwt Alcatel haar plannen voor wereldheerschappij. Het was, kortom, weer een leuk weekje. Veel leesplezier in deze TeleWeek!

Apple heeft het er maar moeilijk mee

TeleWeek 41 is weer een feit

Vooral de iPhone 6 Plus loopt inmiddels als een tierelier. De vraag naar Apple’s eerste phablet is veel groter dan verwacht. Dit leidt tot grote paniek in China, waar fabrikanten als Foxconn met een miljoen werknemers nog steeds een te lage productie draaien. Het succes van de iPhone 6 Plus heeft ook een keerzijde. Namelijk dat de komst van de iPad Pro wordt vertraagd. “Hebben we even geen tijd voor, jongens”, moeten ze bij Foxconn gezegd hebben. Alle ballen op de iPhone 6. En op de iPad Air 2, die 16 oktober wordt gepresenteerd.

Ook bij de Apple Watch gaat het niet helemaal lekker. GT Advanced, dat het schermpje maakt voor de horloge, is namelijk failliet. Nou ja: ze gaan gewoon lekker verder, maar hopen via een faillissement van wat schulden af te komen. Zo zit de vork ongeveer in de steel. Heeft in ieder geval wel tot gevolg dat de komst van de Apple Watch tot februari is uitgesteld, zo gaat het gerucht. Dan pas komt de smartwatch, in gelimiteerde oplage (dat ook nog eens), op de markt.

Selfiegekte bij HTC

HTC Desire Eye

Bij HTC zetten ze opeens massaal in op de selfiecamera. Zo werd woensdag de HTC Desire Eye aangekondigd. Met deze telefoon maak je zowel aan de voor- als achterkant foto’s in 13 megapixel. Daarmee heeft de telefoon een ongeëvenaarde selfiecamera. Om jong publiek in de verleiding te brengen de knip te trekken, zitten daar allemaal leuke appjes bij.

Zo kun je met de twee camera’s tegelijk een foto maken en kun je jezelf makkelijk, als maker van de foto, bij de foto die je net maakte plakken. Ziet er alleen niet uit, die functie, maar goed. HTC heeft in ieder geval weer iets leuks bedacht, en dat is ook wel het vermelden waard. Leuke toevoeging is ook trouwens de Photo Booth, waarmee je vier foto’s maakt met een pauze van drie seconden er tussen. Zo krijg je dus echt het fotohokjeseffect van vroeger. De nostalige druipt er vanaf.

Met de HTC Desire Eye heeft HTC gelijk de slag helemaal te pakken. Er komt namelijk ook een betere versie van de One M8 én de Eye-software komt ook naar de gewone One M8.

Alcatel gaat écht voor wereldheerschappij

TeleVisie: De wereldheerschappijplannen van Alcatel 1397119322 geroge
De ambitieuze CEO van Alcatel, George Guo

Tja. Wij deden er laatst een beetje lacherig over, getuige deze TeleVisie, maar Alcatel gaat echt voor wereldheerschappij. Het moederbedrijf van de Chinese smartphonefabrikant wil de concurrentie aangaan met Apple en wil daarom HTC overnemen, als eerste stap. Samen met de Taiwanese smartphonefabrikant, ook al niet echt een echt grote speler, moet dat Alcatel gaan lukken, denken ze in China.

HTC heeft daar ondertussen helemaal geen oren naar. Daags na het Alcatel-gerucht had Reuters een interview met HTC’s CFO, Chialin Chang. Die beweert dat HTC nog altijd makkelijk zelf haar broek kan ophouden en dat daar geen investeerders van buitenaf of een overname voor nodig is. Alcatel hapt dus vooralsnog stof. Maar die Chinezen laten het daar vast niet bij zitten..

De Galaxy A-reeks van Samsung is een feit

Nieuwe foto's van Samsung Galaxy A-telefoons verschenen samsung galaxy a5 a3

Geruchtje hier, geruchtje daar. Ja. Wij durven ‘m nu wel echt aan te gaan. Die Galaxy A-reeks van Samsung, die komt er. Drie telefoons denken wij: de A3, A5 en A7. De eerste twee zijn vanaf begin 2015 in Nederland te koop. De A3 is de goedkoopste, de A7 de duurste. Met de Alpha-reeks van Samsung betaal je heel veel geld voor een slanke telefoon met een mooi design en ‘mwa, mwa’-specificaties.

Zo krijgt de Galaxy A3 een 4,5-inch scherm van 960×540 pixels. Zijn Snapdragon 400-processor klokt 1,2 GHz en hij heeft 1GB ram en 8GB uitbreidbaar geheugen. Niet echt heel bijzonder allemaal, terwijl Samsung er waarschijnlijk wel een euro of 270 minimaal voor gaat vragen. De A5 is iets beter, maar kost minimaal 310 euro.

Deze telefoon krijgt een 5-inch 720p-scherm. De Galaxy A5 heeft waarschijnlijk een Snapdragon 410-processor, met 64 bit-architectuur. Deze chipset klokt waarschijnlijk 1,2 GHz. De A5 krijgt 2GB ram en 16GB uitbreidbaar geheugen. Best aardig. De telefoons worden ook heel dun. Waarschijnlijk zijn ze niet dikker dan 7 millimeter. Van de A7 weten we eigenlijk alleen nog maar dat ‘ie een 5,5-inch full HD-display krijgt. Ach, dat houdt het tenminste een beetje spannend.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters