TeleWeek week 42: De Nexus 6 en iPad mini 3 zijn veel te duur

Het was ons het weekje wel weer. Google onthulde woensdag de Nexus 6 van Motorola en de HTC Nexus 9. Een dag later was het de beurt aan Apple, dat de iPad Air 2 en de iPad mini 3 presenteerde. De fabrikant blijkt in het geniep ook een eigen simkaartje gemaakt te hebben die wel eens voor opschudding kan gaan zorgen. er is, kortom, genoeg te bespreken in deze TeleWeek. Prettig weekend!

Als een duveltje uit een doosje: Apple SIM!

TeleWeek week 42

De simkaart: wat een onhandig ding is dat toch. Verschillende formaten, verschillende providers. Als je een nieuwe telefoon neemt kan het al een reden zijn om een nieuwe aan te vragen en als je overstapt op een nieuwe provider moet je wel een nieuwe nemen. Gedoe alom. Apple is daar klaar mee en komt met de Apple SIM. Deze simkaart is niet, zoals alle andere simkaarten, gebonden aan een provider. Dat biedt kansen.

In Amerika en Groot-Brittannië krijg je de simkaart van Apple bij de nieuwe iPad Air 2 en iPad mini 3. Als je wil internetten kun je een provider kiezen. De simkaart heb je dus al. Contracten ga je voor niet al te lange tijd aan en bovendien kun je mooi zien welke provider het goedkoopste databundeltje biedt. Providers gaan elkaar dus dwingen met een zo laag mogelijke prijs te komen. Laat dit maar snel naar Nederland komen.

Het is niet alleen maar feest met de Apple SIM. Het bedrijf wil eigenlijk de simkaarten niet-verwijderbaar maken uit telefoons. En dus kan je in de toekomst wel makkelijk van provider wisselen, maar is de kans ook groot dat je niet meer makkelijk van telefoon kunt wisselen. Moet je weer een nieuwe simkaart aanvragen enzo. De kans bestaat dus dat de rompslomp niet meer bij overstappen van providers voorkomt, maar wel bij wisselen van smartphones. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Google stapt van haar geloof af

De Nexus 6 van Motorola en Google is dus niet goedkoop

Wij worden altijd wel vrolijk als Google nieuwe Nexus-apparaatjes aankondigt, samen met Android 5.0 Lollipop. Na woensdag zijn we wat minder gelukkig met Google. De Nexus 6, gemaakt door Motorola, gaat – zo hebben wij begrepen – 650 euro kosten. Daarmee is de Nexus-telefoon toch een stuk minder leuk geworden, terwijl de specificaties juist ongekend zijn.

Een Snapdragon 805-processor die 2,7 GHz klokt, een 6-inch QHD-scherm en 3GB ram. Het geheugen van 32 of 64GB is niet-uitbreidbaar, wat wel jammer is. En dat alles op stock-Android. De Motorola gaat dus ongetwijfeld als de brandweer, maar daar betaal je dus wel voor. Niet meer een mooie 400 euro, maar 250 euro meer. Hetgeen dat Nexus-toestellen juist zo leuk maakte was de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Naast de Nexus 6 kondigde Google ook de Nexus 9-tablet van HTC aan. Deze gaat waarschijnlijk 400 euro kosten en krijgt een 8,9-inch scherm. De tablet heeft een display van 2048×1536 pixels. In de tablet zit Nvidia’s Tegra K1-processor, de snelste chipset voor mobiele apparaten van dit moment. Dat doet Google dan wel weer goed. In december liggen de Nexus-apparaten in Nederland in de winkel.

Een tekort aan iPhones

Apple iPhone 6 Plus

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus verkopen wereldwijd als een tierelier. Zeker in China gaan de Apple-smartphones als warme broodjes over de toonbank. Daardoor zijn wij de sjaak. Webwinkels als Bol.com en CoolBlue krijgen de telefoons niet meer. De levertijd duurt nu enkele maanden. “We hebben bericht van Apple gekregen dat er op dit moment een slechte beschikbaarheid is van de iPhone 6”, zei een woordvoerster van Bol.com woensdag tegen Nu.

Dat wordt dus wachten geblazen. Je kunt de iPhone 6 en iPhone 6 Plus gelukkig nog wel in de Apple Store kopen en bij providers krijgen. De mogelijkheden zijn alleen nu wel een beetje beperkt om Apple’s smartphones te krijgen. Er rest dus niet meer dan wachten tot de storm in China is gaan liggen en fabrikant Foxconn, die de telefoons maakt, de vraag beter bij kan houden.

Apple slaat plank mis met iPad mini 3

De iPad mini 3 is te duur, vinden wij

Donderdag was het weer het jaarlijkse momentje dat Apple nieuwe iPads aankondigt. Over de iPad Air 2 niets dan goed: vingerafdruksensor, superdun en een mooie display. De iPad mini 3 kan ons minder bekoren. Eigenlijk heeft hij dezelfde specificaties als de iPad mini 2 en is het enige verschil de vingerafdruksensor in de tablet.

En daar betaal je op dit moment dus 399 euro voor, honderd euro meer dan voor de iPad mini 2, die 299 euro kost. Deze tablet ontgrendelt wel wat langzamer, maar of die paar seconden je honderd euro waard is… Apple wordt er wel vaker van beschuldigd te veel geld voor haar producten te rekenen, maar nu is het bijna lachwekkend. De iPad mini 3 is ook qua uiterlijk nauwelijks anders dan de iPad mini 2. De slogan van de tablet luidt: ‘with TouchID’.

Ja, meer kan je er ook niet over zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Muhozde -

  Apple die heeft zelfs een 128GB variant beschikbaar gesteld voor de iPad Mini, terwijl Nexus 9 niet eens 64GB variant heeft…
  Naar mijn mening is dat zeer jammer van Google.

 2. Muhozde -

  Nja, niet alleen de Nexus 6 hoor.. De Nexus 9 is ook behoorlijk prijzig….
  (Ondanks dat hij de Tegra K1 chip bezit…. Welke overigens volgens sommigen nutteloos is als het apparaat niet minimaal 4GB aan RAM heeft..)

  En de Keyboard folio case al helemaal…. 129 euro?!?

  1. Quasimodo -

   De N6 is zeker niet te duur wanneer je het vergelijkt met de concurrentie. Mensen moeten even wennen aan de keuze die Google nu maakt.
   Al met al koop je voor €569,00 een telefoon die zijn gelijke niet kent. En die prijs is heel schappelijk als je het vergelijkt met de naaste concurrentie als IP 6+ voor 799,00 en de N4 voor €749,00.

   Wat jij zegt over de K1 klopt niet. 4GB heeft niets te maken met de K1. Denk dat je in de war bent met de 64bits Android variant. Het is overigens sowieso overdreven om over "nutteloos" te praten bij een K1.

   1. Albert -

    Goed geschreven Shogun! Ben zelf ook benieuwd naar de kracht van de K1 heb gehoord dat dit bijna gelijk is aan een xbox 360!

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: Dit zijn de beste smartphones voor de feestdagen lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters