TeleWeek week 45: Gratis Office en WhatsApp scoort geen punten

Gratis Office voor iedereen en paniek bij de WhatsAppers. Leesbevestiging: daar zit dus niet iedereen op te wachten. Waar wij wel op zitten te wachten zijn goedkope, goede Chinese telefoons. Dikke kans dat die binnenkort in Nederland breed verkrijgbaar zijn. Telefoons als de Motorola Nexus 6 gaan het dan met hun hoge prijs moeilijker krijgen. Lees er alles over in deze TeleWeek!

De Chinezen komen!

TeleWeek week 44:  badge teleweek

Deze week werd nog maar eens bewezen dat het succes van Xiaomi geen toevalstreffer, maar structuureel is. De omzet van het bedrijf is verdubbeld en de winst is in de afgelopen twee jaar ook verdubbeld. Dit bleek uit documenten die banken nu in handen hebben. De Chinese smartphonefabrikant maakt dan wel dikke winst, genoeg is het nog niet. Xiaomi wil een miljardenlening aangaan om ook in Europa en de Verenigde Staten voet aan de grond te krijgen, zo lijkt het.

Dat vinden wij dikke prima. Goede telefoons voor een prikkie: kom maar op! Beter lost Xiaomi wel nog wat softwareprobleempjes op waar wij in onze review van de Mi4 achter kwamen. Er zitten nog aardig wat Chinese apps op deze telefoon en daar hebben we in Europa niet zoveel aan. We hebben er wel vertrouwen is dat Xiaomi een daverende entree gaat maken op de Europese markt en in de slipstream van Huawei al snel een grote speler worden. Bring it on!

Even slikken: Google’s Nexus 6 gaat 649 euro kosten

Google Nexus 6 koopwijzer

De Nexus-lijn was altijd Google’s manier om te laten zien hoe Android-telefoons volgens het bedrijf gemaakt moesten worden. Kale Android, supersnel en niet bizar duur. De Nexus 5 kostte bijvoorbeeld bij zijn entree een degelijke 399 euro. Zijn opvolger, de Nexus 6 die door Motorola is gemaakt, komt qua prijs niet eens in de buurt van die telefoon.

Sterker nog: hij is bijna twee keer zo duur. Google vraagt er namelijk 649 euro. En dan heb je de 32GB-variant. De 64GB-editie is nog eens vijftig euro duurder. Jammer, jammer, jammer… Natuurlijk zijn de specificaties wel denderend. Zo heeft de telefoon een QHD-scherm, een Snapdragon 805-processor die 2,7 GHz klokt, 3GB ram en een 13-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie.

Allemaal prachtig natuurlijk, maar toch: had het niet ietsje goedkoper gekund Google? De Nexus-telefoons hadden altijd een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Daar is nu niet veel van over. De Nexus 6 komt nu moeiteloos in het rijtje van Samsungs Galaxy Note 4 en de Apple iPhone 6. Met de Nexus 6 krijg je dus een topding, maar je betaalt nu wel de absolute hoofdprijs.

Leesbevestiging zorgt voor paniek bij WhatsApp-users

Leesbevestiging WhatsApp

Hoera! WhatsApp bestaat deze week vijf jaar. Maar felicitaties zullen een beetje zijn uitgebleven. De berichten-app heeft zich namelijk niet zo populair gemaakt. Zonder zijn app te updaten heeft WhatsApp namelijk blauwe vinkjes aan zijn app toegevoegd. Zo kun je voortaan zien of iemand je berichtje heeft gelezen. Waarom is een raadsel. Nu kun je in ieder geval lekker kwaad worden als iemand je dan nog geen antwoord heeft gegeven.

Niet helemaal netjes, WhatsApp. Doe dat dan in een update. Kunnen mensen er voor kiezen om die te downloaden. Of maak het in ieder geval mogelijk om de functionaliteit van leesbevestiging uit te zetten, zodat je ruzies thuis kunt voorkomen. Overstappen naar een andere app kan natuurlijk ook, al gebruiken te weinig mensen Telegram om dat echt een goed alternatief te maken om iedereen berichtjes te kunnen sturen.

Gratis Office voor smartphones en tablets

Office voor Android, iPhone en iPad nu gratis office for ipad excel

Is dat even fijn nieuws, zeg! Je hoeft niet langer geld te betalen om op je tablet of telefoon Office-programma’s van Microsoft te gebruiken. Word, Excel en PowerPoint zijn voortaan dus gratis. Heel prettig. Microsoft hoopt op die manier meer mensen vast te houden en dat gaat vast lukken. De Office-apps zijn namelijk uitstekend. Ook Dropbox-integratie is voortaan prima geregeld.

Dit komt omdat Microsoft en Dropbox een samenwerking zijn aangegaan. Overigens heeft dit geen gevolgen voor Microsofts eigen cloudservice, OneDrive. Het is dus nog nooit zo makkelijk geweest om altijd en overal bij je documenten te kunnen. Geen geklooi meer met USB-sticks of jezelf documenten doorsturen. Goed bezig, Microsoft! De fabrikant kondigt trouwens 11 november zijn eerste smartphone aan.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters