TeleWeek week 46: Android 5.0 Lollipop wordt uitgerold

Microsoft presenteerde zijn eerste smartphone onder eigen naam en eindelijk wordt Android 5.0 Lollipop langzaamaan uitgerold. Ook deze week gebeurde er weer het nodige. Wij lichten een paar interessante nieuwsfeitjes voor je uit in de TeleWeek van week 46. De tijd vliegt!

Tadaa! Daar is de Lumia 535, Microsofts eerste eigen smartphone

TeleWeek week 46: badge teleweek

Met de komst van de Lumia 535 is de eerste Windows Phone die Microsoft onder eigen naam op de markt brengt een feit. Heel leuk, natuurlijk, maar je hoeft je niet te schamen als je dit antwoord niet weet op een quizvraag over een jaar of tien. Echt bijzonder is de Lumia 535 namelijk niet.

Qua uiterlijk is het gewoon weer een typisch Lumia-toestel, zoals Nokia die ook maakte. Felle kleuren, Windows Phone en niet al te duur. De specificaties van het apparaatje zijn ook niet heel bijzonder. Heeft een Windows Phone ook niet nodig natuurlijk: ook met matige specs lopen die dingen als een zonnetje.

De Microsoft Lumia 535 heeft een 5-inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 960×540 pixels. De Snapdragon 200-processor klokt met vier Cortex A7-kernen 1,2 GHz en hij heeft 1GB ram. Het opslaggeheugen van 8GB is uitbreidbaar en de twee camera’s schieten foto’s in 5 megapixel. Niet slecht.

De Galaxy Note Edge komt ook naar Nederland toe

TeleWeek week 39: De iPhone 6 is er én maakt een 'buiging' samsung galaxy note edge hands on

En? Was jij nog een beetje pissig op onze oosterbuurtjes dit weekend? Toen werd namelijk bekend dat Samsung in Duitsland de Galaxy Note Edge op de markt brengt. Die met dat scherm dat over de rand heen valt, ja. Hoewel wij er al mee mochten spelen, zien wij die telefoon ook graag op de Nederlandse markt komen. Een zachte ‘verdammt’ ontsnapte onze mond daarom ook, toen wij het nieuws van het weekend lazen.

Later deze week konden we gelukkig opgelucht ademhalen. De Galaxy Note Edge wordt namelijk ook in Nederland verkocht. Weliswaar in beperkte oplage, maar dat heeft er alles mee te maken met het feit dat het een telefoon is die nogal lastig te produceren is. We vergeven het jullie, Samsung.

Als je de telefoon wil kopen moet je wel een diepe portemonnee hebben. Waarschijnlijk kost de telefoon namelijk een eurootje of 900.

Dat werd tijd: Android 5.0 Lollipop wordt uitgerold

Motorola Nexus 6, HTC Nexus 9 en Android Lollipop aangekondigd nexus

Eigenlijk zou Google Android 5.0 Lollipop al in de eerste dagen van november uitrollen naar de Nexus-toestellen. Helaas moest een bug in de wifi-app eerst opgelost worden. Die vrat namelijk nogal overbodig heel veel energie. De primeur ging daarom naar Motorola, dat Android 5.0 Lollipop als eerste uitrolde, naar de Moto G 2014.

Inmiddels gaat Google nu ook los met het uitrollen van Lollipop. De eerste Nexusjes draaien er in Nederland inmiddels op. Wij mochten ook al even met Android 5.0 Lollipop spelen, hou de TeleWiki van aanstaande zondag daarvoor maar even in de gaten. Donderdag speelden Danijel en Bouke al even met de Nexus 6 van Motorola, die ook draait op Android 5.0 Lollipop. Onze bevindingen lees je hier en bekijk je via deze link.

Blauwe vinkjes WhatsApp kun je binnenkort uitzetten

Leesbevestiging WhatsApp

Paniek! Schrikken! Verontwaardiging! Woede! Ja, het nieuws dat WhatsApp met leesbevestiging kwam, ging niet ongemerkt voorbij. Onze Analytics gingen door het plafond heen en op ons Facebook-kanaal kwamen ook de nodige reacties binnen op het nieuws. Maar nu, lieve lezers, is het tijd om opgelucht adem te halen. Als je je zorgen maakte om de leesbevestiging dan.

De blauwe vinkjes zijn binnenkort namelijk uit te zetten. In een bètaversie voor Android is het al mogelijk om de ‘read receipt’ uit te schakelen. Een officiële versie waarin dat kan volgt waarschijnlijk snel, voor alle platformen. Netjes. Als je leesbevestiging uitschakelt betekent dat overigens dat zowel je gesprekspartner als jij geen blauwe vinkjes meer ziet bij elkaar.

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Microsoft Phone

Maak kennis met de Microsoft Surface Mobile lees verder

Windows 10 Creators update

Deze Windows Phones krijgen de Windows 10 Creators update lees verder

Microsoft Surface Phone

Iedereen online: Android voor het eerst populairder dan Windows lees verder

Pokémon Go

Geld blijft rollen: Pokémon Go verbreekt record lees verder

Super Mario Run Demo

Nintendo introduceert Super Mario Run event: Gold Goombas lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters