TeleWeek week 48: Samsung in de stress

Deze week maakte de top van Samsung zich zorgen om zijn baan. Het gaat namelijk niet zo goed bij de Koreaanse gigant. Ondertussen zijn er steeds meer fabrikanten die het leven van giganten als Samsung en Apple zuur maken. Zoals BlackBerry en Linshof. Lees er alles over in deze TeleWeek!

Paniek in de top van Samsung

TeleWeek week 48: Samsung in de stress badge teleweek

Nee, 2014 is niet echt het jaar van Samsung. De Koreaanse fabrikant ziet dit jaar zijn omzet flink dalen en de winst ook minder worden. Bovendien loopt de smartphone-afdeling niet meer zo goed als voorheen. De Galaxy S5 is nou niet echt een topper, om eerlijk te zijn.

Daar denkt de consument in ieder geval wel over. De Galaxy S5 werd flink minder verkocht dan Samsung verwachte: liefst veertig procent minder. Gevolg is waarschijnlijk dat JK Shin zijn biezen kan gaan pakken en hij moet de helft van zijn salaris al inleveren.

Shin is niet de enige bij Samsung die de Sjaak is, schreven we eerder vandaag. Waarschijnlijk kan twintig procent van Samsungs topmannen op zoek naar een nieuwe baan. Dertig procent van de kopstukken van Samsungs smartphone-afdeling zou ook op straat komen te staan. En dat zou voor flink wat onrust bij Samsung zorgen.

Mogelijke specificaties Sony Xperia Z4 uitgelekt

Vermoedelijk scherm van Sony Xperia Z4 op de foto gezet gsmarena 001

Oké, oké: echt lekker loopt het niet met Sony’s smartphone-afdeling. De toko draait zelfs verlies hierdoor, maar Sony zit niet bij de pakken neer. In maart komt de Xperia Z4 uit en dat is dan voor een jaar het vlaggenschip van de fabrikant. Sony lijkt met het apparaatje uit te gaan pakken, blijkt uit info die maandag uitlekte.

Zit je? Let’s go: de Sony Xperia Z4 zou een 5,4-inch QHD-scherm krijgen. De Snapdragon 805 is de processor en de Z4 krijgt waarschijnlijk 4GB ram. De camera schiet 20.7-megapixelfoto’s en de Sony draait op Android 5.0 Lollipop. Wij kunnen niet wachten: hopelijk weet Sony dit moois in een slank design te proppen.

BlackBerry fokt Apple op

BlackBerry Passport koopwijzer

BlackBerry is zich niet echt populair aan het maken bij Apple. Een jaar of vijf terug waren BlackBerry en Apple nog geduchte concurrenten, maar nu is BlackBerry nog maar een speler in de marge. Apple is na Samsung de grootste smartphonefabrikant.

BlackBerry geeft de strijd alleen niet op en probeert wat marktaandeel af te snoepen van Apple. De Canadese smartphonefabrikant accepteert iPhones van gebruikers die korting willen voor de aanschaf van een BlackBerry Passport. Dat zullen ze in Cupertino niet echt leuk vinden, denken wij zo. Het wordt interessant om te zien of het wat uit gaat maken, maar wij hebben zo’n vermoeden dat het meer publiciteit dan klanten oplevert.

Wéér een goedkope high end-smartphone

Linshof i8

Natuurlijk kennen jullie allemaal Linshof, de Duitse smartphonefabrikant. Niet? Wij ook niet, hoor. Tot woensdag dan. Toen kwamen wij opeens de i8 van Linshof op het spoor: een net aangekondigde smartphone met een opvallend uiterlijk en behoorlijk goede specificaties. Voor een prijs van ongeveer 300 euro.

Daarmee is de Linshof i8 een directe concurrent van telefoons zoals de OnePlus One en de Honor 6. Feit is dat de Linshof een opmerkelijker uiterlijk heeft, dat een beetje aan de belachelijk dure BlackBerry P’9981 Porsche Design doet denken, maar dan met goede specs en voor veel minder geld.

De Linshof heeft namelijk een super amoledscherm van 5 inch met een full HD-resolutie. Ook zit er 3GB ram en 80GB opslag in de i8. Zeker niet slecht. Helaas is het nog niet bekend wat voor processor er in de Linshof zit. De Snapdragon 810 wordt genoemd, maar dat lijkt ons een beetje voorbarig. Misschien komt de MediaTek MT6795-chipset er wel in te zitten. Deze klokt met acht kernen maximaal 2,2 GHz: zeker niet slecht. Waarschijnlijk komt de Linshof in het eerste kwartaal van 2015 op de markt: we wachten het af!

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters