TeleWeek week 49: De flinterdunne Galaxy A7 komt eraan!

Het heerlijk avondje is gekomen, en All About Phones heeft zoals altijd weer de week voor je doorgenomen. Daarom dus weer een nieuwe TeleWeek, om terug te blikken welk nieuws je voor je kiezen kreeg. We hebben weer genoeg leesvoer voor u: onder andere Samsung, Huawei en HTC passeerden de revue. Dus ga lekker zitten en geniet, met de complimenten van Sint en de All About Phones-piet.

De geruchtenmolen over de HTC One M9 begint te draaien

TeleWeek week 49: badge teleweek

De HTC One M8 was dit jaar misschien wel het slechts bewaarde geheim. Geruchten stapelden zich op en die klopten bijna allemaal. Bewust of niet: het zorgde voor genoeg interessante artikelen. We zijn benieuwd of dit met de HTC One M9 opnieuw gaat gebeuren. De eerste geruchten druppelden deze week in ieder geval al binnen, terwijl de One M8 bijvoorbeeld pas in april werd gepresenteerd.

HTC’s nieuwe vlaggenschip krijgt waarschijnlijk niet de dubbele UltraPixel-camera aan de achterkant. Erg denderend was de camera van de One M8 niet, maar dit kan toch worden opgelost als hij foto’s schiet in meer dan 4 megapixel. Waarschijnlijk krijgt de One M9 een ‘gewone’ camera die foto’s zou schieten in 16 megapixel.

Het scherm krijgt als het goed is een formaat van 5,5 inch. Deze display heeft waarschijnlijk een QHD-resolutie van 2560×1440 pixels. De Snapdragon 805-processor krijgt met 3GB ram behoorlijk wat hulp. Ook de batterij is behoorlijk: 3500 mAh.

We zijn benieuwd hoe vaak deze geruchten bevestigd gaan worden. Eerder vandaag lekten er al specificaties uit van een andere toptelefoon van HTC. Het is de vraag of dit om hetzelfde toestel gaat.

De flinterdunne Samsung Galaxy A7 komt je kant op

TeleWeek week 49: a72

Na de Galaxy A3 en Galaxy A5 is er ook eindelijk meer informatie over de Samsung Galaxy A7. Bijzonder denderend zijn de specificaties niet, maar gezien zijn afmetingen is dat geen schande. De Galaxy A7 wordt namelijk flinterdun. Sterker nog: het is de dunste telefoon ooit die Samsung op de markt brengt.

De Galaxy A7 wordt maar 6,3 millimeter dun. Samsung is er toch in geslaagd om in deze dunne telefoon een full HD-scherm te plaatsen met een formaat van 5 inch. Er zit een 64 bit-processor in de A7, de Snapdragon 615. Deze chipset klokt met acht kernen 1,5 GHz. De telefoon heeft 2GB werkgeheugen. Foto’s schiet je in 12 en 5 megapixel.

Het is nog onbekend wanneer je de telefoon kunt kopen, maar afgelopen weekend verscheen de Galaxy A7 bij de Amerikaanse telecomautoriteit FCC. Erg lang zal het dus niet meer duren.

Geen Huawei’s meer voor bodemprijzen

Huawei Ascend Mate 7 koopwijzer

Huawei is lekker bezig. De Chinese smartphonefabrikant is binnen een paar jaar een belangrijke speler in de westerse markt geworden, waarvoor respect. Mooie telefoons voor weinig geld: dat lijkt het motto van Huawei te zijn. Leek, want Huawei stopt met het maken van telefoons waar bijna geen winstmarge op zit. Balen! Of toch niet?

Met Honor heeft Huawei namelijk een nieuw merk op de Nederlandse markt gebracht. En over Honor werd met geen woord gerept. Wij denken dat Huawei meer dure high end-telefoons gaat maken als de Ascend Mate 7, maar dat er via Honor alsnog heel veel smartphones op de markt komen die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding hebben.

Er zijn nu twee Honors te koop. De Honor 6 kan zich qua specs vergelijken met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S5, terwijl hij maar 299 euro kost. Ook de Honor 3C is een koopje. 140 euro voor een telefoon met 2GB ram en een HD-scherm: not bad!

Kom maar op met dat mobiele betalen

Apple Pay zou ook naar Nederland komen

Wij Nederlanders letten, zo Calvinistisch als we zijn, goed op onze centjes. Het liefste geven we zo min mogelijk geld uit. Maar we zijn ook wel weer zo dat we het ons zo gemakkelijk mogelijk willen maken. Daarom is het ook geen verrassing dat ‘we’ staan te trappelen om met onze smartphone boodschappen te betalen.

Dit onderzocht Typhone. Nu betaalt negentig procent het liefste nog met zijn pinpas, maar een groep die ongeveer net zo groot is betaalt het liefste in de toekomst via zijn smartphone. Betalingen moeten dan wel worden beveiligd door middel van een pincode of vingerafdruk. Laat het een signaal zijn aan Apple. Apple Pay is bijvoorbeeld nog niet beschikbaar in Nederland, en ook Android-fabrikanten mogen eigenlijk wel eens serieus werk gaan maken van het makkelijk betalen met je smartphone.

De Galaxy Note Edge is in Nederland te koop! Voor de hoofdprijs…

TeleWeek week 39: De iPhone 6 is er én maakt een 'buiging' samsung galaxy note edge hands on

De Samsung Galaxy Note Edge is waarschijnlijk een van de gaafste telefoons van dit jaar. Hij heeft nagenoeg dezelfde specs als de Galaxy Note 4, die een Telecomaward kreeg, maar verschilt toch duidelijk van deze phablet. De Note Edge heeft namelijk een scherm dat over de rand van het toestel heen valt. Uniek.

We baalden daarom ook een beetje toen bleek dat Samsung de telefoon niet in Europa op de markt zou brengen. Nu is de Galaxy Note Edge toch in Nederland te koop. In beperkte oplage. Je moet voor de innovatieve telefoon wel even flink in de buidel tasten, want de Samsung Galaxy Note Edge is verkrijgbaar vanaf 849 euro.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters