TeleWeek week 50: De Galaxy A7 stelt eigenlijk niet zoveel voor

Het was een gekke week. Er gaat namelijk weer een fabrikant Windows Phone-smartphones maken! Ook kon in China de vlag uit en stelt de Galaxy A7 van Samsung eigenlijk niet zoveel voor. Lees snel verder, want in deze TeleWeek lees je wat we daarmee bedoelen!

China haalt Zuid-Korea eindelijk in

TeleWeek week 50: De Galaxy A7 stelt eigenlijk niet zoveel voor badge teleweek

Dat werd wel een keertje tijd: China is nu de grootste smartphoneleverancier ter wereld. Jaren lang was Zuid-Korea dit. Vooral dankzij Samsung, natuurlijk. Het collectief van Huawei, Lenovo en Xiaomi, maar ook merken als Oppo, Coolpad, ZTE, TCL, Vivo, en Gionee, zorgt er nu voor dat China nu het land is waar de meeste smartphones vandaan komen.

Officieus was dat natuurlijk al, aangezien elke telefoon bijna wel in dat land wordt gemaakt. Officieel is het nu ook zo. Dit blijkt uit een Koreaans rapport dat dinsdag werd uitgegeven. Chinese smartphonemerken hebben samen wereldwijd een marktaandeel van 31,3 procent, terwijl de Koreaanse merken samen op 30,1 procent zitten. Samsung heeft een marktaandeel van 25,2 procent.

Er durft toch één fabrikant zijn handen aan Windows Phone te branden

'Acer komt pas over een jaar met nieuwe Windows Phones' acerallegro
De Acer Allegro

Dat arme Windows Phone toch. Het werkt goed en is fijn in gebruik, maar bijna niemand gebruikt het eigenlijk. Alleen wat Nokia-bezitters. Het marktaandeel van smartphones die op Windows Phone draaien stelt eigenlijk niets voor en de toekomst ziet er ook een beetje somber uit. Zo liet Huawei vorige week nog weten dat het echt geen Windows Phones meer gaat maken: daar valt gewoon geen droog brood in te verdienen.

Maar gelukkig is daar voor Microsoft nu Acer! Deze Taiwanese fabrikant durft het wel aan en brengt in 2015 sowieso één Windows Phone uit. De telefoon komt waarschijnlijk in het lagere of middelste segment terecht. Een ‘flagship killer’ die echt onze aandacht trekt zal het daarom wel niet worden, maar bij Microsoft zullen de vuisten wel eventjes gebald zijn geweest.

Smartphonefabrikant Vivo legt de lat hoog

Vivo kondigt dunste smartphone ooit aan max1

Ja, heel leuk natuurlijk, die Galaxy A7 van Samsung. Maar deze telefoon is niets vergeleken met de Vivo X5 Max. De Galaxy A7 is met 6,3 millimeter al ontzettend dun, maar Vivo doet daar nog even een schepje bovenop. De X5 Max werd woensdag aangekondigd en is een telefoon die maar 4,75 millimeter dun is. Terug naar de tekentafel, Samsung!

Ondertussen heeft Vivo de X5 Max ook nog eens volgestopt met goede hardware. Het super amoledscherm is maar 1,36 millimeter dun en heeft een full HD-resolutie en een formaat van 5,5 inch. De Snapdragon 615-processor is een 64 bit-chipset met een maximale kloksnelheid van 1,7 GHz. De X5 Max heeft 2GB werkgeheugen en 16GB opslaggeheugen. Ook de camera’s zijn goed te noemen, deze schieten namelijk foto’s in 13 en 5 megapixel.

Voor de X5 Max betaal je waarschijnlijk minder geld dan voor een Galaxy A7. Omgerekend is de telefoon vanaf 22 december namelijk in China te koop voor 390 euro. Hamsteren! O wacht: Vivo levert niet in Nederland…

KPN, Vodafone en T-Mobile gaan elkaars storingen opvangen

telefoonmast

In 2012 was er een grote telefoonstoring in Rotterdam waardoor meer dan een miljoen mensen een week niet mobiel konden bellen. Oorzaak was de brand in een netwerkcentrale. Dit had dus zo’n invloed op het netwerk dat de chaos een week lang compleet was. Onacceptabel, vonden de mannen met stropdassen in Den Haag. Het resultaat is nu gepresenteerd.

KPN, Vodafone en T-Mobile komen met een noodvoorziening die geactiveerd wordt bij een grote storing. Klanten van het ene netwerk kunnen dan, bij een grote storing, het netwerk van de andere providers kosteloos gebruiken. Alleen internet gaat dan meer kosten, maar goed: telefonisch blijf je gewoon bereikbaar als er een netwerkcentrale in de hens vliegt.

Nederland is wereldwijd de eerste waarbij dit gebeurt. Ere wie ere toekomt, dus een pluim voor Henk Kamp, T-Mobile, Vodafone en KPN. “Nederland heeft één van de meest betrouwbare infrastructuren voor mobiele telefonie, met volop keuzevrijheid voor consumenten en zakelijke klanten. Als er onverwachts een grote storing optreedt dan rekenen mensen er op dat ze toch bereikbaar blijven voor hun familie, vrienden of relaties”, vertelt minister Kamp van Economische Zaken.

“Complimenten aan de drie providers voor het feit dat ze dit voor hun miljoenen klanten nu mogelijk maken. Ook voor de Nederlandse economie is het van groot belang dat mensen en bedrijven bereikbaar blijven.”

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters