TeleWeek week 51: India pakt Xiaomi en OnePlus aan

Verboden op Xiaomi’s en de OnePlus One: India had er zin in deze week. Dichter bij huis gaat WhatsApp zijn app waarschijnlijk updaten zodat je ook vanaf je computer berichten kunt sturen. Lees er alles over in deze TeleWeek. Veel leesplezier!

Straks eindelijk WhatsAppen vanaf je computer

TeleWeek week 51: India pakt Xiaomi en OnePlus aan badge teleweek

We beginnen deze TeleWeek met een gevalletje ‘hè hè; dat werd wel eens tijd’. Het lijkt er namelijk op dat WhatsApp eindelijk werkt aan een update zodat je op meerdere apparaten berichtjes kunt sturen. Nu kun je met een telefoon WhatsAppen, maar dat is het dan ook. WhatsApp komt nu ook naar de computer en Mac, zo lijkt het.

Het is nog onbekend wanneer de update precies uit wordt gebracht, maar beter doet WhatsApp dat een beetje snel. Facebook Messenger is het bekendste voorbeeld van zo’n app die op meerdere platform goed bruikbaar is. Ook Telegram heeft via een omweg zo’n functie, dus als WhatsApp zichzelf niet in de voet wil schieten gaat het dit snel regelen.

Microsoft gaat nóg goedkopere Lumia’s maken

TeleWeek week 51: 435

De Nokia Lumia 520 was de eerste lowend-telefoon die van ons de maximale score kreeg. Inmiddels kost de telefoon ongeveer honderd euro. Een prima deal, maar wacht toch nog maar even voor je tot kopen overgaat. Bovendien is de Lumia 530 er inmiddels ook, en dat is ook zeker geen slechte koop. Deze week werd echter bekend dat Microsoft met een nog goedkopere Lumia-telefoon komt.

Deze Microsoft Lumia 435 moet niet meer dan een paar tientjes gaan kosten. Hiervoor krijg je een telefoon met de Snapdragon 200-processor en een WVGA-scherm van 4 inch. Er passen twee simkaarten in de telefoon en hij heeft ook een 5-megapixelcamera. Ook is er zelfs al een foto van de Lumia 435 uitgelekt, maar het is nog onbekend wanneer hij te koop is. Maar wij volgen het nieuws op de voet. Laat maar komen!

Indiase autoriteiten pakken Xiaomi en OnePlus aan

OnePlus One design

India heeft het op zijn heupen. Nadat Xiaomi-telefoons vorige week verboden werden, mag nu ook de OnePlus One voorlopig niet meer in India verkocht worden. Xiaomi schendt patenten van Ericsson en op de OnePlus One draait CyanogenMod, terwijl in India alleen Micromax dat mag gebruiken.

Xiaomi lijkt hierdoor een paar honderdduizend verkochte telefoons mis te lopen. De Chinese fabrikant mag een paar telefoons nog wel verkopen, zo werd deze week bekend. Deze hebben een Qualcomm-processor. Helaas voor Xiaomi gebruikt het zelf vooral MediaTek-processors in zijn smartphones: die mogen dus niet verkocht worden.

Het is onbekend hoe lang OnePlus geen One’s in India mag verkopen. Het bedrijf heeft het zelf in de hand. OnePlus ontwikkelt nu zijn eigen Android-variant voor de One, die niet op CyanogenMod draait. Als deze versie klaar voor gebruik is, kan de OnePlus One in India weer verkocht worden. Fabrikanten als Micromax spinnen ondertussen garen bij de moeilijkheden die OnePlus en Xiaomi hebben. Het bedrijf kondigde maar gelijk de Yureka van dochterbedrijf Yu aan: een supersnelle telefoon voor een bodemprijs.

Samsungs virtual reality-bril vanaf 30 januari in Nederland te koop

Virtual reality-bril Gear VR werkt samen met Galaxy Note 4 r320 white dynamic2 008

Samsung presenteerde begin september in samenwerking met Oculus op de IFA-beurs in Berlijn de Gear VR. Dit is de eerste virtual reality-bril van Samsung. Hiermee kun je gamen en in virtuele werelden rondlopen. De Samsung Gear VR is vanaf januari in Nederland te koop. 30 januari, om precies te zijn.

Hij gaat 199 euro kosten. Valt mee, zou je zeggen, maar je hebt wel een Galaxy Note 4 voor de bril nodig. En die is wat duurder, zoals we allemaal weten. Inmiddels is deze phablet vanaf 645 euro in Nederland te koop. De Gear VR gebruikt het QHD-scherm van de Note 4 als scherm in de bril. De Gear VR is dus zelf meer een soort montuur.

Mag allemaal wat kosten, en we kunnen nu wel ‘hey, wat duur zeg’ roepen, maar bij ons blijft vooral een ding hangen: wanneer kunnen we met de Gear VR spelen?

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters