OnePlus 3 vs. OnePlus 3T: dit zijn de verschillen

OnePlus kondigde zojuist zijn nieuwe toestel aan: de OnePlus 3T. Uiteraard verandert die het nodige ten opzichte van zijn voorganger, de OnePlus 3. Hier zijn vijf van de veranderingen die OnePlus doorvoerde in de OnePlus 3T.

1. Betere processor

De OnePlus 3 had met de Snapdragon 820 al een behoorlijk snelle processor. OnePlus vond dat echter niet genoeg. Het Chinese bedrijf wilde nóg betere prestaties. Daarom zit in de 3T de nieuwe Snapdragon 821-chipset. Deze verbruikt evenveel energie als zijn voorganger, maar is tien procent sneller.

2. Betere voorcamera

Helaas is de achtercamera van de OnePlus 3T hetzelfde gebleven. Hij heeft nog steeds een diafragma van f/2,0, terwijl in de geruchten vaak een diafragma van f/1,7 werd genoemd. De selfiecamera heeft OnePlus echter wel verbeterd. De OnePlus 3 had een 8-megapixelsensor, de 3T heeft een 16-megapixelsensor. Deze heeft bovendien elektronische beeldstabilisatie en phase detection auto focus.

3. Betere batterij

De batterij van de OnePlus 3 kon vaak nét geen hele dag mee. Een beetje jammer, maar de 3T lijkt dit probleem op te gaan lossen. Met een 3400 mAh-batterij (ten opzichte van de 3000 mAh van de 3) zou een dag doorkomen geen probleem moeten zijn.

4. Meer opslaggeheugen

64 GB is voor veel mensen al genoeg, maar voor sommige smartphonegebruikers blijkt het net te weinig. De foto’s, apps en muziek kunnen soms wel wat meer dan 64 GB in beslag nemen. Daarom is de OnePlus 3T, in tegenstelling tot de OnePlus 3, ook verkrijgbaar met 128 GB opslagruimte.

5. Hogere prijs

Helaas is de prijs van het nieuwste OnePlus-toestel wel omhoog gegaan. De OnePlus 3 kostte 399 euro; de OnePlus 3T gaat 439 euro kosten. Dat is een prijsstijging van 10 procent.

OnePlus 3T Soft Gold
OnePlus 3T Soft Gold
OnePlus 3T Gunmetal
OnePlus 3T Gunmetal
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters