OnePlus 3 vs. OnePlus 3T: dit zijn de verschillen

OnePlus kondigde zojuist zijn nieuwe toestel aan: de OnePlus 3T. Uiteraard verandert die het nodige ten opzichte van zijn voorganger, de OnePlus 3. Hier zijn vijf van de veranderingen die OnePlus doorvoerde in de OnePlus 3T.

1. Betere processor

De OnePlus 3 had met de Snapdragon 820 al een behoorlijk snelle processor. OnePlus vond dat echter niet genoeg. Het Chinese bedrijf wilde nóg betere prestaties. Daarom zit in de 3T de nieuwe Snapdragon 821-chipset. Deze verbruikt evenveel energie als zijn voorganger, maar is tien procent sneller.

2. Betere voorcamera

Helaas is de achtercamera van de OnePlus 3T hetzelfde gebleven. Hij heeft nog steeds een diafragma van f/2,0, terwijl in de geruchten vaak een diafragma van f/1,7 werd genoemd. De selfiecamera heeft OnePlus echter wel verbeterd. De OnePlus 3 had een 8-megapixelsensor, de 3T heeft een 16-megapixelsensor. Deze heeft bovendien elektronische beeldstabilisatie en phase detection auto focus.

3. Betere batterij

De batterij van de OnePlus 3 kon vaak nét geen hele dag mee. Een beetje jammer, maar de 3T lijkt dit probleem op te gaan lossen. Met een 3400 mAh-batterij (ten opzichte van de 3000 mAh van de 3) zou een dag doorkomen geen probleem moeten zijn.

4. Meer opslaggeheugen

64 GB is voor veel mensen al genoeg, maar voor sommige smartphonegebruikers blijkt het net te weinig. De foto’s, apps en muziek kunnen soms wel wat meer dan 64 GB in beslag nemen. Daarom is de OnePlus 3T, in tegenstelling tot de OnePlus 3, ook verkrijgbaar met 128 GB opslagruimte.

5. Hogere prijs

Helaas is de prijs van het nieuwste OnePlus-toestel wel omhoog gegaan. De OnePlus 3 kostte 399 euro; de OnePlus 3T gaat 439 euro kosten. Dat is een prijsstijging van 10 procent.

OnePlus 3T Soft Gold
OnePlus 3T Soft Gold
OnePlus 3T Gunmetal
OnePlus 3T Gunmetal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Robin -

  Als de oude in Nederland € 399,- kostte en de nieuwe gaat € 439,- kosten, dan is dat toch een prijsstijging van 10%?

  Ik lees over de achtercamera het volgende: “The company does note that the 3T features an upgraded Electronic Image Stabilization (EIS) algorithm to help with video stabilization, as well as Optical Image Stabilization (OIS) to help with unwanted jolts and shakiness.”

  Als de OIS verbeterd is, dan komt dat toch ook de fotokwaliteit ten goede? Dan kan je toch concluderen dat ook de achtercamera verbeterd is?

  1. Dominick Viëtor -

   Prijs heb je natuurlijk helemaal gelijk in, heb ik aangepast, thanks!

   Ik denk dat ze bedoelen dat de EIS verbeterd is en dat er OIS aanwezig is; niet dat de OIS verbeterd is. Dus daar is niets veranderd (behalve de stabiliteit van de video’s)

   1. Robin -

    Nu ik de zin nog eens zo doorlees, denk ik dat je inderdaad gelijk hebt. Ik las het in eerste instantie als “they upgraded the OIS as well” maar lees het nu ook meer als “op het toestel zit ook OIS net als op de oude versie”.

    Wat ik wel nog gelezen had, is het volgende: “OnePlus has also added an improved manual mode to the camera app that will give you access to settings normally found only on DSLRs. You’ll be able to control white balance, ISO, focus, shutter speed and more. And the 3T also supports RAW image files if you’d rather control more with your post-shot editing.”

    Ik zit er zelf niet zo op te wachten. Als ik handmatige instellingen wil, pak ik liever een echte camera. Maar wellicht zien anderen dit wel als een verbetering van de 3T ten opzichte van de 3.

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

ZTE AXON M opvouwbare smartphone

ZTE Axon M onthuld: Android smartphone met twee schermen lees verder

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters