Verslag Search for N finale

Afgelopen dinsdagavond vond in Amsterdam de finale plaats van Search for N. Twaalf finalisten streden die avond om zes Nokia N97’s. De finalisten moesten via een gps-speurtocht door Amsterdam een geheime locatie vinden en daar als eerste aankomen.

Search for N finale

Afgelopen dinsdag avond vond de langverwachte finale plaats van Search for N. Het decor voor de finale was Amsterdam en rond kwart over vijf dienden alle deelnemers aanwezig te zijn op het Beursplein in Amsterdam. Gelukkig was iedereen op tijd aanwezig. De deelnemers hadden tot 18 uur de tijd om uitleg te krijgen over de finale die zou gaan plaatsvinden. Het spel was redelijk uitgebreid opgezet, alle twaalf finalisten, zes van All About Phones en zes van MobileCowboys, kregen een Nokia N95 met speciale gps-software erop geïnstalleerd. Deelnemers kregen via de software een locatie aangewezen waar ze zo snel mogelijk naar toe moesten rennen. Daar eenmaal aangekomen kregen ze op hun telefoon een hint die hen naar een geheime locatie moest leiden.

Het finalespel, bedacht en ontwikkeld door La mosca en Free Your Mind Events, was er eentje van snelheid en natuurlijk de juiste hints kunnen ontcijferen. Zo moesten de finalisten op zoek naar de locatie van de geheime ‘Maffia bende’ in Amsterdam. De deelnemers die het eerst bij de locatie aankwamen hadden de finale gewonnen. Uiteindelijk waren er drie Nokia N97’s voor zowel All About Phones als MobileCowboys gereserveerd door Nokia. Finalisten hadden dus 50% kans op een nieuw toestel. Al met al was er ongeveer een uur en een kwartier gereserveerd voor de finale.

Search for N finale

 

Search for N finale

 

Search for N finale

 

Search for N finale

Het startschot klonk om klokslag 18 uur in Amsterdam en de finalisten wisten niet hoe snel ze weg moesten rennen naar hun eerste hints. Uiteraard moesten de finalisten obstakels als mensen, voertuigen en stoplichten ontwijken of negeren. En tijdens het rennen moesten ze ook nog enigszins proberen na te denken omdat ze de hints maar eenmalig kregen. Sommigen gebruikte dan ook hun arm op alles op te schrijven en zo het mysterie te ontrafelen. Uiteindelijk zouden alle hints naar de veerpont achter het Centraal Station in Amsterdam leiden. De eerste finalisten kwamen al na 45 minuten aan en de eerste twee waren dan ook zo slim geweest om met elkaar samen te werken aangezien ze concurrenten waren en ze dus niet elkaars kansen konden bederven.

Alle gebruikers kregen ook een kaartje mee van het spelgebied en daarnaast waren er ook bandieten in de stad die de speler konden afschieten waarna ze terug moesten naar het beginpunt. De spelers konden op hun beurt ook de bandieten afschieten mits ze binnen een straal van 30 meter waren.

Een paar voorbeelden van hints die gebruikers kregen onderweg:

– De eerste code: (E6259). 6+2+5+9=22 = de letter “v”
– Nog een code: huisnummer van Levi’s store, 55 = ee
– Een hint was: “de eindlocatie is een soort dienst.”
– Een ander woord voor De Wallen, wat uiteraard de “Rosse buurt” was…

Search for N finale

 

Search for N finale

 

Search for N finale

 

Search for N finale

Nadat alle finalisten op twee na, die niet uit de hints konden komen, waren verzameld op het eindpunt en de zes winnaars bekend waren geworden, was het tijd om richting MTV-studio’s te gaan voor de uitreiking. Daar lagen voor de winnaars zes Nokia N97’s te wachten en de mensen die net naast de hoofdprijs grepen kregen van Nokia een Stereo Bluetooth Headset mee en een waardebon voor de Nokia MusicStore. Van de All About Phones finalisten wonnen Jos, Martijn en Mexime en bij MC waren Lauryan, Niels en Stef de gelukkige winnaars van een Nokia N97. De zes winnaars kregen de Nokia N97 uitgereikt van Jurgen Thysmans van Nokia. Tot slot kreeg iedereen nog een kleine training met de mogelijkheden van de N97 zodat ze goed voorbereid het toestel konden gaan gebruiken.

Al met al was Search for N een groot succes en met meer dan 1700 deelnemers bij All About Phones en MobileCowboys samen heeft Search for N een leuke buzz omtrent de Nokia N97 teweeg gebracht. Namens All About Phones en MobileCowboys willen we alle winnaars feliciteren met hun fantastische prijs en Nokia Benelux bedanken voor het opzetten van deze actie en het beschikbaar stellen van deze mooie prijzen!

Search for N finale

 

Search for N finale

 

Search for N finale

 

Search for N finale

 

Search for N finale

 

Search for N finale

 

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters