Vooruitblik Nokia World 2011

Een dag voor de start van Nokia World 2011 blikt All About Phones vooruit naar het belangrijkste evenement van de producent in misschien wel haar gehele geschiedenis. Op 26 en 27 oktober vindt Nokia World in Londen plaats en All About Phones zal ter plekke verslag doen van het evenement.

Nokia World is een jaarlijks evenement van Nokia dat elk jaar in een andere stad plaats vindt. De producent laat tijdens dit congres haar nieuwe vlaggenschip zien dat vaak net voor de kerst in de winkels komt te liggen. Toestellen als de Nokia E7 en andere paradepaardjes werden voor het eerst tijdens dit evenement tentoongesteld.

Dit jaar is Nokia World echter een erg belangrijk evenement voor de fabrikant. Sinds de bekendmaking van de samenwerking tussen Nokia en Microsoft hebben beide partijen uitgeleefd naar deze conferentie; dit zal namelijk het moment worden waarop de eerste vruchten van de samenwerking zichbaar worden, de eerste Windows Phones van Nokia.

Zowel Microsoft als Nokia hebben erg veel baat bij deze samenwerking. Allereerst is het voor Microsoft een belangrijke mijlpaal aangezien het Windows Phone 7 OS nog te weinig tractie in de markt heeft gekregen sinds de lancering van het OS. Met Nokia aan haar zijde zal het OS een flinke boost krijgen aangezien Nokia in vele markten aanwezig is een ongekende productie capaciteit heeft. Ook voor Nokia is de inzet groot; de producent heeft haar gehele strategie op Windows Phone 7 afgestemd en het lot van het bedrijf is dan ook nu gekoppeld aan die van het OS van Microsoft.

Inmiddels is met enige zekerheid te zeggen dat Nokia meerdere Windows Phone-smartphones zal gaan bekend maken. De geruchten gaan dat het er drie stuks zullen zijn waaronder de Nokia 800, de 7xx en nog een andere die nog niet gelekt is. De Nokia 800 lijkt bijna als twee druppels water op de Nokia N9. Eerder bleek al uit onze Nokia N9 review dat het toestel gemaakt is van polycarbonaat, hetzelfde materiaal waarvan bijvoorbeeld ijshockeyhelmen gemaakt worden, en dat is niet alleen erg stevig maar heeft ook als prettige eigenschap dat er amper krassen in komen. En als het al krast dan blijft de kleur van de kras dezelfde als die van het toestel.

Aangezien de Nokia 800 nagenoeg dezelfde bouw heeft is de kans groot dat deze eveneens van polycarbonaat gemaakt is. Daarnaast zal de 800 in drie kleuren uit gaan komen, zwart, blauw en roze. De 800 heeft rechts een extra camera-knop gekregen die verplicht is voor Windows Phone 7.5-smartphones. Daarnaast zijn er onder het scherm drie touch-knoppen voor terug, de Windows home-knop en de search-knop.

All About Phones zal twee dagen lang, woensdag en donderdag, vanaf Nokia World in Londen verslag gaan doen. Dit jaar zullen we zowel tekst, als foto’s en video’s plaatsen op onze site, Facebook, Twitter en ons YouTube-kanaal.

Daarnaast zal All About Phones zal de persconferentie van Nokia CEO Stephen Elop live gaan verslaan via haar live-pagina op woensdag 26 oktober om 09.00 uur in de ochtend. Schrijf je snel in om de persconferentie niet te missen!

Nokia 800

 

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters