Wileyfox pakt met de Wileyfox Swift 2 na een jaar al goud

De Wileyfox Swift 2 won onlangs de TelecomAward voor beste smartphone in het budgetsegment. Dat is een bijzonder goede prestatie, want Wileyfox bestaat nog maar net iets meer dan een jaar. Hoe kan het dat Wileyfox met de Swift 2 zo snel al erg goed presteert op de smartphonemarkt?

Wileyfox

Wileyfox LogoEerst even kort een introductie van het merk. Wileyfox is in augustus 2015 gelanceerd en maakte in oktober van dat jaar bekend dat het ook naar Nederland zou komen. Dat deed het met de Storm en Swift. Twee relatief goedkope toestellen met Cyanogen OS-software en nette specificaties. Dat viel in de smaak: in onze review kreeg de Swift een mooie 9 en onder de wat meer ‘techy’ doelgroep was Wileyfox meteen bekend. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en heeft Wileyfox twee lijnen met elk drie toestellen op de markt: de goedkopere Spark-lijn en de wat duurdere Swift-lijn. De Spark, Spark+ en Spark X werden afgelopen zomer gelanceerd; de Spark+ en Spark X kwamen ook op de Nederlandse markt terecht. De Swift 2, Swift 2 Plus en Swift 2X volgden eind 2016. Vooral de Swift-lijn gooit wederom hoge ogen en de goedkoopste smartphone uit die lijn, de Swift 2, won dus een TelecomAward.

Betaalbare hardware, goede software

De succesformule van Wileyfox ligt in de combinatie van betaalbare hardware en goede software. De hardware wordt samen met Chinese partners ontwikkeld en daardoor weet Wileyfox hem betaalbaar te houden met goede specificaties. De software komt van Cyanogen; een bekend bedrijf dat zijn populaire custom ROM een tijdje geleden ook met een commercieel sausje uitbracht. Dat project is overigens recent de nek omgedraaid, waardoor Wileyfox vanaf Android 7.0 Nougat met andere software gaat werken. Maar, zo belooft Wileyfox, qua look & feel en functionaliteit zal de nieuwe software erg op het oude Cyanogen OS lijken.

Wileyfox Swift 2: beste budgetsmartphone van 2016

Wileyfox Swift 2De Wileyfox Swift 2 bevat al die ingrediënten voor een prijs van net geen €200. Voor dat geld krijg je een smartphone met een metalen behuizing met vingerafdrukscanner, een 5-inch HD-scherm en een vrij krachtige Qualcomm Snapdragon 430-processor. Het werkgeheugen is met 2GB ruim voldoende en de batterij heeft een nette capaciteit van 2700mAh. Het toestel kan bovendien snel opgeladen worden via een usb-c kabel. De software is op dit moment dus nog Cyanogen OS gebaseerd op Android 6.0 Marshmallow, maar een update naar Wileyfox’ eigen Android 7.0 Nougat-variant staat nog dit kwartaal op de planning. Achterop de smartphone prijkt een 13-megapixelcamera, voorop zit een 8-megapixelsensor.

Dat alles was voldoende voor de TelecomAward voor beste budget smartphone van 2016. De vakjury van de awards prees de Swift 2 vooral vanwege zijn premium look & feel en snelle en nagenoeg bloatware-vrije software. Daarmee is de Wileyfox Swift 2 door de jury uitgeroepen tot de beste smartphone voor iemand met een budget van €200 op dit moment. Wie iets meer te besteden heeft kan ook eens kijken naar de Wileyfox Swift 2 Plus en Wileyfox Swift 2X.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Andi -

  Annahme verweigert bringt in diesem Fall schlicht gar nichts, weil natürlich die InuStosp-oendfng, wie zu erwarten war, nicht als Premium-Adress verschickt wurde. Da nicht anders vorausverfügt geht “Annahme verweige” bei DHL direkt ins Altpapier. Da Altpapier einen gewissen Wert darstellt, wird so sogar der Profil von DHL erhöht. Das wäre so ungefähr das Vorletzte, was ich wollte.

  1. Dominick Viëtor -

   Ik weet niet precies hoe dat geregeld is, maar je hebt natuurlijk gewoon garantie en daarvoor hebben ze reparatiediensten. Ik neem aan dat je ook voor niet garantie-gerelateerde problemen gewoon terug kunt gaan naar de winkel en dat die je dan doorverwijzen.

   1. Tuesday -

    In fairness though, those denoistratnoms were comprised of a very vocal MINORITY. It is a bit reckless and misguided to presume they are representative of the entire student body, and even worse to grant them the status of spokespersons for an entire generation.

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Apple iPhone X Plus 2018

2018: waarom Google gaat profiteren van de nieuwe iPhone lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Vijf dingen die we willen zien in de Samsung Galaxy S9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters