Wileyfox pakt met de Wileyfox Swift 2 na een jaar al goud

De Wileyfox Swift 2 won onlangs de TelecomAward voor beste smartphone in het budgetsegment. Dat is een bijzonder goede prestatie, want Wileyfox bestaat nog maar net iets meer dan een jaar. Hoe kan het dat Wileyfox met de Swift 2 zo snel al erg goed presteert op de smartphonemarkt?

Wileyfox

Wileyfox LogoEerst even kort een introductie van het merk. Wileyfox is in augustus 2015 gelanceerd en maakte in oktober van dat jaar bekend dat het ook naar Nederland zou komen. Dat deed het met de Storm en Swift. Twee relatief goedkope toestellen met Cyanogen OS-software en nette specificaties. Dat viel in de smaak: in onze review kreeg de Swift een mooie 9 en onder de wat meer ‘techy’ doelgroep was Wileyfox meteen bekend. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en heeft Wileyfox twee lijnen met elk drie toestellen op de markt: de goedkopere Spark-lijn en de wat duurdere Swift-lijn. De Spark, Spark+ en Spark X werden afgelopen zomer gelanceerd; de Spark+ en Spark X kwamen ook op de Nederlandse markt terecht. De Swift 2, Swift 2 Plus en Swift 2X volgden eind 2016. Vooral de Swift-lijn gooit wederom hoge ogen en de goedkoopste smartphone uit die lijn, de Swift 2, won dus een TelecomAward.

Betaalbare hardware, goede software

De succesformule van Wileyfox ligt in de combinatie van betaalbare hardware en goede software. De hardware wordt samen met Chinese partners ontwikkeld en daardoor weet Wileyfox hem betaalbaar te houden met goede specificaties. De software komt van Cyanogen; een bekend bedrijf dat zijn populaire custom ROM een tijdje geleden ook met een commercieel sausje uitbracht. Dat project is overigens recent de nek omgedraaid, waardoor Wileyfox vanaf Android 7.0 Nougat met andere software gaat werken. Maar, zo belooft Wileyfox, qua look & feel en functionaliteit zal de nieuwe software erg op het oude Cyanogen OS lijken.

Wileyfox Swift 2: beste budgetsmartphone van 2016

Wileyfox Swift 2De Wileyfox Swift 2 bevat al die ingrediënten voor een prijs van net geen €200. Voor dat geld krijg je een smartphone met een metalen behuizing met vingerafdrukscanner, een 5-inch HD-scherm en een vrij krachtige Qualcomm Snapdragon 430-processor. Het werkgeheugen is met 2GB ruim voldoende en de batterij heeft een nette capaciteit van 2700mAh. Het toestel kan bovendien snel opgeladen worden via een usb-c kabel. De software is op dit moment dus nog Cyanogen OS gebaseerd op Android 6.0 Marshmallow, maar een update naar Wileyfox’ eigen Android 7.0 Nougat-variant staat nog dit kwartaal op de planning. Achterop de smartphone prijkt een 13-megapixelcamera, voorop zit een 8-megapixelsensor.

Dat alles was voldoende voor de TelecomAward voor beste budget smartphone van 2016. De vakjury van de awards prees de Swift 2 vooral vanwege zijn premium look & feel en snelle en nagenoeg bloatware-vrije software. Daarmee is de Wileyfox Swift 2 door de jury uitgeroepen tot de beste smartphone voor iemand met een budget van €200 op dit moment. Wie iets meer te besteden heeft kan ook eens kijken naar de Wileyfox Swift 2 Plus en Wileyfox Swift 2X.

 

 

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters