Zeker weten, de Nexus S (of toch niet)

Voor mijn werk zit ik elke dag in de auto, van Den Haag naar Nieuwegein, dan weer naar Amsterdam en weer via Utrecht naar Antwerpen, overal kom ik. Laatst bedacht ik me dat ik dit ook wel eens met de trein kon doen, helemaal omdat het de route Den Haag – Amsterdam – Nieuwegein was, valt best mee toch?

Nou ik heb het geweten. Kom je geen druk telefonerende politici tegen, dan zit je wel mee te luisteren met een vrolijke tiener die haar coupe-genootjes (met rode wangetjes, dat dan weer wel) in geuren in kleuren zit te vertellen wat ze gister met die “oh-zo-leuke-jongen” heeft gedaan. En ondertussen maar sms-en, internetten en jawel, zelfs tijdens het gesprek nog even de telefoon opnemen. Let wel, het gesprek voerde ze rustig door het telefoongesprek heen. En ja, ik heb het gecontroleerd, ze nam gewoon op zonder naar haar mobiel te kijken. Nou zijn jullie dit vast allemaal gewend, en het gros van onze lezers zit in dezelfde levensfase als deze grappende tieners, maar ik was toch even van mijn apropos. Maar ja, ik ben dan ook gewoon oud (of dat voelde ik me in ieder geval).

Maar ik schrijf deze column niet om jullie te vermoeien met mijn verbazing over “de jeugd van tegenwoordig” en zelfs niet om over die (naar mijn mening) leuke politica die ik heb zien zitten te praten. Ik schrijf deze column omdat ik voor het eerst van mijn leven tot de conclusie kwam dat er toch echt een gat zit in het 3G bereik tussen de wereldsteden Den Haag, Amsterdam en Utrecht. Zoals mensen die mijn columns lezen wel weten, is het 3G bereik en de limitaties die er door de providers hieraan gesteld worden, me al langer een doorn in het oog en nu gebeurde het dus weer eens. Geen bereik tussen Den Haag en Amsterdam (net buiten Leiden voor de mensen die daar wonen) en vervolgens wederom geen bereik tussen Amsterdam en Utrecht (ergens tussen Bijlmer en Utrecht). En dat is irritant. Heel erg irritant. Zo irritant dat ik maar gebruik ben gaan maken van het WLAN wat in de trein aanwezig was, wat (je raadt het al) het ook niet deed op die plekken. Of op andere plekken zo je wilt, ik kwam niet verder dan aanmelden en wachten totdat ik AAP kon lezen.

Trein

 

Maar genoeg gerant over het 3G bereik (of het gebrek eraan). Is me dan helemaal niks leuks opgevallen aan dat treinreizen? Jazeker wel! Ik heb me verkneukeld aan de heerlijke kneuterigheid van de Nederlandse Treinreiziger. Wat een heerlijke burgerlijkheid stralen die mensen uit. En, misschien nog wel interessanter, wat zijn ze allemaal druk. Als mieren in een mierenhoop proberen ze zich bezig te houden met vier verschillende apparaten. Laptop op schoot, mobieltje voor op de tafel, iPod voor de muziek en (ach wat hip), de iPad moet ook nog even getoond worden aan de mensen tegenover hem of haar. Helemaal als de achteloze hoofdredacteur van deze site vraagt of “die laptop niet vervangen kan worden door de iPad” is het hek van de dam. Fantastisch ding die iPad, maar…. en ik bespaar jullie de details.

Maar ik dwaal af. Waar het me eigenlijk om te doen is, was mijn scherpe blik die een zeer interessant toestel dacht te spotten. De beste man had namelijk een laptop bij zich met een Google bedrijfsstikker en, laat je dus niet bedriegen door de iPod en de iPad, had een telefoon met Android erop bij zich, helemaal afgeplakt met stikkers waardoor het ding wel 10cm dikker leek dan een normale telefoon. Nu vragen jullie je natuurlijk af of ik het heb aangedurfd om hem te vragen wat voor toestel het was? Nee. Maar ik weet het zeker. Het moet wel. Hij had een Nexus S bij zich! Of zou het al dan Nexus T/U/V/W/X/Y of heel misschien wel de Z al zijn?

Google Nexus S

 

Of ik nog een keer met de trein ga vragen jullie je af? Nee. De volgende keer ga ik weer lekker in mijn (vol met elektronica gestopte) auto zitten. Dan kan ik, als ik weer eens 60 minuten vertraging heb, alleen mezelf de schuld geven. Dan mis ik wel die sappige verhalen, en heel misschien ook wel die Nexus S….

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters