'Bluetooth 3.0 komt nog deze maand uit'

Volgens een bron bij de Bluetooth Special Interest Group zou de organisatie later deze maand de nieuwe standaard genaamd Bluetooth 3.0 bekend gaan maken. Met Bluetooth 3.0 kunnen gegevens op Wi-Fi-snelheid overgebracht worden naar een ander toestel.

Bluetooth

Bluetooth is van origine een Nederlands product dat inmiddels niet meer weg te denken is uit telefoons en laptops. De techniek is ontwikkeld door de Nederlander Jaap Haartsen die bij Ericsson in dienst was omdat het bedrijf op zoek was naar een goedkope oplossing om gegevens over te brengen tussen elektronica. De huidige versie van deze standaard is 2.1. Bluetooth 3.0 zal de opvolger worden van 2.1 dat ook al de beschikking heeft over EDR. Versie 3.0 zal een grote vooruitgang betekenen ten opzichte van haar voorgangers aangezien er nieuwe snelheden bereikt kunnen worden die gelijk zijn aan die van de Wi-Fi 802.11g-standaard. Ook gaat de nieuwe standaard goed om met stroom doordat hij de nieuwe techniek ‘Enhanced Power Control’ implementeert. Deze techniek zorgt er ook voor dat de data-overdracht na een onderbreking moeiteloos vervolgd wordt zodra de twee apparaten weer in elkaars bereik zijn.

Volgens de huidige geruchten zal Bluetooth 3.0 nog deze maand officieel aangekondigd worden en daarna zullen ook producenten bekendmaken dat ze inmiddels begonnen zijn met de productie van de nieuwe chips. Onduidelijk is nog welke producenten hierin al direct mee zullen gaan maar de verwachting is dat Samsung en Ericsson voorop zullen staan in de ontwikkeling. Aannemelijk is wel dat op termijn alle mobiele producenten de standaard zullen gaan verwerken in hun producten. De eerste toestellen met de nieuwe techniek moeten aan het eind van dit jaar al op de markt verschijnen.

Bron: Phonescoop

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters