'Bluetooth 3.0 komt nog deze maand uit'

Volgens een bron bij de Bluetooth Special Interest Group zou de organisatie later deze maand de nieuwe standaard genaamd Bluetooth 3.0 bekend gaan maken. Met Bluetooth 3.0 kunnen gegevens op Wi-Fi-snelheid overgebracht worden naar een ander toestel.

Bluetooth

Bluetooth is van origine een Nederlands product dat inmiddels niet meer weg te denken is uit telefoons en laptops. De techniek is ontwikkeld door de Nederlander Jaap Haartsen die bij Ericsson in dienst was omdat het bedrijf op zoek was naar een goedkope oplossing om gegevens over te brengen tussen elektronica. De huidige versie van deze standaard is 2.1. Bluetooth 3.0 zal de opvolger worden van 2.1 dat ook al de beschikking heeft over EDR. Versie 3.0 zal een grote vooruitgang betekenen ten opzichte van haar voorgangers aangezien er nieuwe snelheden bereikt kunnen worden die gelijk zijn aan die van de Wi-Fi 802.11g-standaard. Ook gaat de nieuwe standaard goed om met stroom doordat hij de nieuwe techniek ‘Enhanced Power Control’ implementeert. Deze techniek zorgt er ook voor dat de data-overdracht na een onderbreking moeiteloos vervolgd wordt zodra de twee apparaten weer in elkaars bereik zijn.

Volgens de huidige geruchten zal Bluetooth 3.0 nog deze maand officieel aangekondigd worden en daarna zullen ook producenten bekendmaken dat ze inmiddels begonnen zijn met de productie van de nieuwe chips. Onduidelijk is nog welke producenten hierin al direct mee zullen gaan maar de verwachting is dat Samsung en Ericsson voorop zullen staan in de ontwikkeling. Aannemelijk is wel dat op termijn alle mobiele producenten de standaard zullen gaan verwerken in hun producten. De eerste toestellen met de nieuwe techniek moeten aan het eind van dit jaar al op de markt verschijnen.

Bron: Phonescoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

OnePlus 5 Apple iPhone 8

Zo ziet de iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Pixel 2 toestell lijkt op originele Pixel

Specificaties Pixel 2 en Pixel XL 2 duiken op lees verder

HTC U11 Edge Sense

HTC toont nieuwe functies Edge Sense op HTC U11 lees verder

Huawei Mate 10 opvolger van Mate 9

Flink aantal details Huawei Mate 10 duiken op lees verder

OnePlus 3T goud

Nieuwe kleur OnePlus 5 wordt binnenkort geïntroduceerd lees verder

Apple geheime project diabetici

Bekende lekker onthult uiterlijk Apple iPhone 8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters