'Bluetooth 3.0 komt nog deze maand uit'

Volgens een bron bij de Bluetooth Special Interest Group zou de organisatie later deze maand de nieuwe standaard genaamd Bluetooth 3.0 bekend gaan maken. Met Bluetooth 3.0 kunnen gegevens op Wi-Fi-snelheid overgebracht worden naar een ander toestel.

Bluetooth

Bluetooth is van origine een Nederlands product dat inmiddels niet meer weg te denken is uit telefoons en laptops. De techniek is ontwikkeld door de Nederlander Jaap Haartsen die bij Ericsson in dienst was omdat het bedrijf op zoek was naar een goedkope oplossing om gegevens over te brengen tussen elektronica. De huidige versie van deze standaard is 2.1. Bluetooth 3.0 zal de opvolger worden van 2.1 dat ook al de beschikking heeft over EDR. Versie 3.0 zal een grote vooruitgang betekenen ten opzichte van haar voorgangers aangezien er nieuwe snelheden bereikt kunnen worden die gelijk zijn aan die van de Wi-Fi 802.11g-standaard. Ook gaat de nieuwe standaard goed om met stroom doordat hij de nieuwe techniek ‘Enhanced Power Control’ implementeert. Deze techniek zorgt er ook voor dat de data-overdracht na een onderbreking moeiteloos vervolgd wordt zodra de twee apparaten weer in elkaars bereik zijn.

Volgens de huidige geruchten zal Bluetooth 3.0 nog deze maand officieel aangekondigd worden en daarna zullen ook producenten bekendmaken dat ze inmiddels begonnen zijn met de productie van de nieuwe chips. Onduidelijk is nog welke producenten hierin al direct mee zullen gaan maar de verwachting is dat Samsung en Ericsson voorop zullen staan in de ontwikkeling. Aannemelijk is wel dat op termijn alle mobiele producenten de standaard zullen gaan verwerken in hun producten. De eerste toestellen met de nieuwe techniek moeten aan het eind van dit jaar al op de markt verschijnen.

Bron: Phonescoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Redesign: zo gaat Spotify er binnenkort uit zien op je smartphone lees verder

iPhone X kloon

Leagoo S9: lijkt op een iPhone X, klinkt als een Galaxy S9, maar is een Chinese Kloon lees verder

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters