Google maakt koppelen van Bluetooth koptelefoons binnenkort een stuk makkelijker

Heb jij een Android smartphone met Android 6.0 Marshmallow of nieuwer? Dan ontvang je binnenkort een hele mooie update. Die voegt namelijk een nieuwe feature genaamd Fast Pair aan Android toe. Fast Pair moet het een stuk makkelijker gaan maken om Bluetooth-apparaten aan je smartphone te koppelen.

Fast Pair: geen frustratie meer met Bluetooth

Bluetooth speakers en koptelefoons zijn heel handig, maar het koppelen kan zeer frustrerend werken. Apparaten die elkaar niet zien, verbindingen die verbroken worden: je wordt er absoluut niet blij van. Apple lost die problemen grotendeels op met zijn eigen protocol voor de Apple AirPods.

Maar ja, daar hebben Android-gebruikers weinig aan. Gelukkig komt daar binnenkort dus verandering in. Fast Pair maakt het koppelen van apparaten een stuk makkelijker, door automatisch te scannen voor Bluetooth Low Energy-signalen. Zo kunnen apparaten elkaar identificeren, zonder dat het ten koste gaat van je accuduur. Zo zal je toestel automatisch melden dat je een apparaat kunt koppelen, zoals je hieronder kunt zien.
Google Fast Pair Bluetooth
Je hoeft enkel op die notificatie te tikken om je smartphone met het apparaat in kwestie te koppelen. Easy! Zo hoef je dus niet meer naar je instellingen toe, om daar vervolgens door een waslijst van Bluetooth-apparaten te waden. Ook is het niet meer nodig om een koppelingscode in te voeren.

Er is helaas ook slecht nieuws

Nu komt het slechte nieuws. Helaas moeten de Bluetooth-apparaten wel het nieuwe protocol ondersteunen. Dat zullen vrijwel alle grote audiofabrikanten vanaf nu ook gaan doen, maar daar heb je nu niks aan. Oftewel, de meeste koptelefoons en speakers die nu in de winkels liggen, zullen dus niet automatisch gekoppeld kunnen worden.

Op dit moment zijn er slechts twee apparaten die Fast Pair ondersteunen: Google’s Pixel Buds en Libratone’s Q Adapt On-Ear. Ach we mogen niet klagen, want ergens moet een begin zijn voor dit soort nieuwe systemen. Voor je het weet is dit een standaard waar we allemaal van kunnen profiteren. Check ondertussen wat de gevaren van Bluetooth zijn, ook voor jou. Of neem alvast een voorproefje op het design van de Samsung Galaxy S9!

Via: Google

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters