Bluetooth-vervanger HaLow gepresenteerd op CES

Er is een nieuwe wifi-technologie genaamd HaLow gepresenteerd op de CES-beurs. Deze is ontworpen voor het overbrengen van gegevens voor kleine apparaten zoals smartwatches en kan een concurrent worden van Bluetooth.

Het internet of things is aan het groeien. Het idee om alles in contact te brengen met elkaar zodat je alles vanaf je smartphone of tablet kunt bedienen begint steeds realistischer te worden. Op de CES-beurs worden elk jaar weer de nieuwste gadgets geïntroduceerd, zo ook deze nieuwe wifi-technologie.

HaLow technologie

Wi-Fi Alliance heeft deze nieuwe wifi-technologie HaLow geïntroduceerd, die als vervanger van Bluetooth moet gaan dienen. Veel apparaten worden tegenwoordig via Bluetooth vanaf je smartphone bestuurd, zoals een Bluetooth-speaker en je smartwatch. Het enige nadeel is dat Bluetooth niet zo goed door muren heen werkt en het bereik is ook niet erg groot.Wi-Fi

De HaLow-technologie werkt hetzelfde als een normale wifi-verbinding, alleen werkt HaLow op een 900MHz-frequentie in plaats van 2,4- of 5GHz-frequentie. Het bereik blijkt hiermee stukken groter dan bij Bluetooth, maar het kost niet zoveel energie als een normale wifi-chip.

Integratie

Als de smartphone-industrie HaLow gaat integreren in hun apparaten zal dit pas in 2018 gebeuren. Wi-Fi Alliance gaat dan namelijk beginnen met het certificeren van toestellen met een HaLow-chip. Daarnaast moeten er ook nog apparaten op de markt komen die gebruik kunnen maken van de nieuwe technologie.

2018

Uiteindelijk zal de praktijk ons leren of Bluetooth blijft bestaan of dat HaLow wordt opgenomen in de bestaande wifi-chips. Maar tot 2018 zal Bluetooth de standaard blijven. Toch is het goed om te zien dat er gewerkt wordt aan het internet of things zodat we later onze magnetron kunnen bedienen vanaf de bank.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters