Blyk gaat samenwerken met Vodafone

De gratis provider Blyk heeft gisteren bekendgemaakt te gaan samenwerken met Vodafone Nederland. Blyke moest zijn strategie aanpassen aangezien de gratis telefoondienst maar niet van de grond kwam. Met Vodafone als partner moet dat alsnog in Nederland gaan gebeuren dit jaar.

Blyk.com

De gratis telefoondienst Blyk leek het afgelopen jaar wel van de aardbodem verdwenen te zijn. Eerder kondigde de gratis telco aan dat de telco dit jaar live zou gaan echter is er tot nu toe weinig van gekomen. Blyk opereert als een Mobile Virtual Network Operator en mikt op 16- tot 24-jarigen die gebruikmaken van prepaidkaarten. Gebruikers kunnen in ruil voor het bekijken van reclame gratis bellen. Ze krijgen in ruil daarvoor een aantal minuten per advertentie waardoor de dienst gratis zou moeten zijn. Maar van een uitrol in Nederland kwam het steeds niet. Nu heeft het bedrijf echter een overeenkomst met Vodafone gesloten omdat de strategie van het bedrijf niet zou deugen. Het nieuwe contract met Vodafone houdt in dat Vodafone de infrastructuur voor Blyk gaat bieden terwijl Blyk zijn expertise inzet om een advertentienetwerk te exploiteren. De dienst gaat ook in Nederland gewoon Blyk heten, zegt Eric Kip, directeur van Blyk Nederland. De omzet wordt gedeeld met Vodafone. “Hoe we dat gaan doen en met welke propositie dat gaat zijn kunnen we nu nog niet bekendmaken.” Wel mikt Kip er nog steeds op de dienst nog dit jaar in Nederland op de markt te zetten.

Blyk zou rond de herfst op de markt gaan komen in een aangepaste vorm. Hoe dit er precies uit gaat zien is nog onduidelijk echter zou het bedrijf mooie ideeën hebben om de markt te kunnen betreden.

Bron: Emerce

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters