BMW bied gebruikers onbeperkt internet in haar auto's

BMW wil nog dit jaar aan zijn klanten volledige internettoegang in de auto gaan aanbieden. Via een beeldscherm, dat in het dashboard is gemonteerd, kan de chauffeur of een medepassagier over het web surfen.

Uit veiligheidsoverwegingen werkt de draadloze internetverbinding uitsluitend als het voertuig stilstaat of niet harder rijdt dan vijf kilometer per uur. Het is wel mogelijk om al rijdend op de achterbank te surfen met behulp van beeldschermen die in de hoofdsteunen zijn verwerkt. De gebruiker kan het dashboardscherm bedienen met een centrale draaiknop, waarbij het mogelijk is om bookmarks vast te leggen en te openen, zo bericht De Morgen. BMW ziet onder andere navigatie, telebankieren en e-mail als mogelijke toepassingen, maar in principe moet elke website opvraagbaar zijn.

De Duitse autofabrikant toonde zijn Connected Drive-technologie al tijdens de Cebit, maar het bedrijf heeft nu ook bekend gemaakt dat het zelf abonnementen zonder datalimieten wil gaan aanbieden. De prijzen zijn vooralsnog onbekend, maar nog dit jaar moet Connected Drive als optie beschikbaar komen in alle nieuwe productiemodellen.

BMW kiest voor de draadloze 2,5g-techniek Edge om het signaal te gaan verspreiden, waarbij het bedrijf het dataverkeer via zijn eigen serverpark wil laten lopen. Hierdoor zou BMW de opgevraagde content voor het relatief langzame Edge-netwerk kunnen ‘optimaliseren’. Onduidelijk is nog waarom de autofabrikant niet voor het aanzienlijk snellere umts of hsdpa als mobiele transmissiestrandaard heeft gekozen.

1206131719 

Bron: Tweakers.net

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters