Bobbejaanland opent eerste VR-achtbaan in Benelux

Bobbejaanland heeft dit weekend de eerste virtual reality-achtbaan van de Benelux geopend. De attractie combineert een achtbaanrit met een video die afgespeeld wordt op een Samsung Gear VR die bezoekers op hun hoofd hebben.

VR-achtbaanVR-achtbaan

Dit weekend heeft Bobbejaanland een primeur in de Benelux. Het park heeft één miljoen geïnvesteerd in de attractie ‘Mount Mara’. In samenwerking met Samsung is de attractie voorzien van virtual reality.  Alle bezoekers krijgen een Gear VR op tijdens de achtbaanrit wat zorgt voor een nieuwe dimensie. De achtbaan neemt je mee op een spannend avontuur dwars door een vulkaan. Je kunt alle kanten op kijken waardoor het lijkt alsof je er echt in zit.

VR achtbaan Six Flags avontuurEuropapark

Een paar maanden geleden kwam Europapark met de primeur van de eerste virtual reality-achtbaan ter wereld. Het park maakt daar gebruik van Gear VR’s die een video afspelen terwijl je een rit in de achtbaan maakt. Dit zorgt voor een extra thrill factor tijdens de attractie. Het experiment van Europapark werd zo goed ontvangen dat er nu ook andere parken zijn die het concept overnemen. In de Verenigde Staten heeft Six Flags onlangs al een aantal achtbanen omgebouwd tot VR-achtbaan.

Overal

Virtual reality is een technologie die op steeds meer plekken wordt toegepast. In de game-industrie is de technologie al beschikbaar voor consumenten. Zo heb je de Olucus Rift van Facebook en de HTC Vive. Daarnaast zijn veel smartphonefabrikanten begonnen met het verkopen van hun eigen VR-brillen. De bekendste hiervan is Samsung met zijn Gear VR, maar onlangs kwam Huawei ook nog op de proppen met hun eigen variant.

Bron: Het Nieuwsblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters