Bobbejaanland opent eerste VR-achtbaan in Benelux

Bobbejaanland heeft dit weekend de eerste virtual reality-achtbaan van de Benelux geopend. De attractie combineert een achtbaanrit met een video die afgespeeld wordt op een Samsung Gear VR die bezoekers op hun hoofd hebben.

VR-achtbaanVR-achtbaan

Dit weekend heeft Bobbejaanland een primeur in de Benelux. Het park heeft één miljoen geïnvesteerd in de attractie ‘Mount Mara’. In samenwerking met Samsung is de attractie voorzien van virtual reality.  Alle bezoekers krijgen een Gear VR op tijdens de achtbaanrit wat zorgt voor een nieuwe dimensie. De achtbaan neemt je mee op een spannend avontuur dwars door een vulkaan. Je kunt alle kanten op kijken waardoor het lijkt alsof je er echt in zit.

VR achtbaan Six Flags avontuurEuropapark

Een paar maanden geleden kwam Europapark met de primeur van de eerste virtual reality-achtbaan ter wereld. Het park maakt daar gebruik van Gear VR’s die een video afspelen terwijl je een rit in de achtbaan maakt. Dit zorgt voor een extra thrill factor tijdens de attractie. Het experiment van Europapark werd zo goed ontvangen dat er nu ook andere parken zijn die het concept overnemen. In de Verenigde Staten heeft Six Flags onlangs al een aantal achtbanen omgebouwd tot VR-achtbaan.

Overal

Virtual reality is een technologie die op steeds meer plekken wordt toegepast. In de game-industrie is de technologie al beschikbaar voor consumenten. Zo heb je de Olucus Rift van Facebook en de HTC Vive. Daarnaast zijn veel smartphonefabrikanten begonnen met het verkopen van hun eigen VR-brillen. De bekendste hiervan is Samsung met zijn Gear VR, maar onlangs kwam Huawei ook nog op de proppen met hun eigen variant.

Bron: Het Nieuwsblad

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters