‘Een afname van 30 procent, daar streven we als overheid naar’

Persco BoefproofROTTERDAM – Providers en bedrijven trapten gisteravond samen met de overheid de nieuwe Boefproof-campagne af. Bij de aftrap was ook de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb aanwezig. Ook hij vindt het belangrijk dat de diefstal van smartphones, laptops en tablets afneemt. Aboutaleb weet namelijk dat met het kwijtraken van je smartphone meer verliest dan geld. “Denk daarbij bijvoorbeeld aan foto’s van unieke momenten van je kinderen. Die zou je maar net alleen op je smartphone hebben vastgelegd”, zo weidde hij uit op de persconferentie. Tegenover AllAboutPhones vertelt hij meer over de samenwerking tussen de bedrijven en de overheid.

“Het mooie van deze samenwerking is dat alle bedrijven een groot klantenbestand hebben”, zo vertelt Aboutaleb aan AllAboutPhones. “Die kunnen bijvoorbeeld ook informatie versturen over Boefproof als ze een factuur versturen. Ook bij contact met klanten kunnen ze er meer over vertellen. Wij als overheid hebben een geringe rol in het informeren van de mensen. Wij houden ons bezig met het pakken van de dieven, door politie en justitie. Via reclamespotjes doen we wel wat, maar de mogelijkheden van bedrijven zijn veel effectiever.”

30 procent het doel

Na de vorige campagne is de smartphonediefstal met 30 procent teruggelopen. Daar mikt de overheid ook deze keer op. “De ambitie is om de diefstal van mobiele apparaten in de komende twee jaar weer met 30 procent af te laten nemen. Dat is geen concreet doel, maar daar streven we als overheid wel naar”, legt Aboutaleb uit.

Aboutalebs smartphone is Boefproof

Aboutaleb geeft in ieder geval zelf al het goede voorbeeld. “Mijn smartphone is Boefproof. Op het stadhuis heeft iemand dat voor mij gedaan. Dat doen ze gewoon meteen als ik een nieuwe telefoon krijg. Maar ik heb elektrotechniek gestudeerd, dus ik zou het echt wel zelf kunnen”, sluit de burgemeester van Rotterdam lachend af.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters