Boeing maakt veilige Androidtelefoon voor regeringen

Vliegtuigfabrikant Boeing heeft laten weten dat het bedrijf een superbeveiligde Androidtelefoon ontwikkelt voor regeringen en bedrijven. Het nog naamloze toestel is bedoeld om de communicatie onder strenge beveiliging te laten verlopen.

Boeing Phone Mockup

De Androidtelefoon zou ondanks de beveiliging de gebruiker wel volledige toegang bieden tot alledaagse apps. Dat vertelde een Boeingfunctionaris aan het blad National Defense. Verdere details over de hardware zijn niet onthuld. De hardwarespecificaties zouden in ieder geval niet kunnen tippen aan die van hedendaagse high-end Androidtelefoons en het toestel zou een flink stuk duurder zijn.

Het veilige toestel zou handig kunnen zijn voor het leger, wapenfabrikanten, grote bedrijven en de politie of andere noodhulpdiensten, en verder iedereen die het belangrijk vindt dat zijn telefoontjes op geen enkele wijze kunnen worden onderschept door een kwaadwillende derde.

Of de nieuwe Androidtelefoon het stempeltje Boeing gaat dragen is nog niet bekend, en welke telefoonfabrikanten de vliegtuigfabrikant inschakelt om het toestel feitelijk te produceren is ook niet bekendgemaakt. Waarschijnlijk laat Boeing de productie over aan een grote Androidfabrikant als HTC, Motorola of Samsung.

Het veilige toestel wordt pas tegen het eind van dit jaar verwacht en het zal waarschijnlijk niet breed verkrijbaar zijn.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Harm -

    Superveilig… Wat moet ik me voorstellen? Internet altijd over HTTPS? Geen idee… Maar als je wel gewoon alle functionaliteit van de Android Market hebt dan heb je toch ook de kans dat je tegen een Android malware app aanloopt?
    Beetje inhoudsloze kreten vindt ik zelf…

  2. Sjaakie -

    Veilige telefoon.. is een beetje algemeen toch..?
    Explosie vrij..? Dit maak het design meestal niet mooier. Hij zou wel toegang tot alle apps hebben.. erg vreemd als je een veilig toestel wilt gebruiken en de playstore niet voor de volle 100% word gecheckt op rotzooi. Kwa afluister mogelijk heden, werkt de overheid en dergelijke vaak al op een ander frequenties.. dus ben erg benieuwd hoe veilig hij word en wat ze nou precies er onder bedoelen.. als het er ooit kom uberhaubt!! Wat ik wel positief viond is dat er door een groot bedrijf eens een keer android en geen ios word gebruikt!!

OnePlus 5 CEO

‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

Huawei zet stappen om Apple voor goed in te gaan halen lees verder

Apple Store

Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen lees verder

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

iPhone 7 Plus

5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters