'Boetebeleid voor telecomproviders wordt aangepast'

Staatssecretaris Heemskerk heeft aangegeven dat hij het boetebeleid voor telecomproviders aan wil passen. Boetes bij overtredingen zouden hoger moeten worden, maar daar staat tegenover dat de providers minder gecontroleerd zullen worden.

HeemskerkFrank Heemskerk, staatssecretaris van Economische Zaken, heeft aangegeven dat hij het boetebeleid van de OPTA gelijk wil trekken met dat van de Nederlandse Mededingsauthoriteit (NMa). Dit houdt in dat telecomproviders in de toekomst minder gecontroleerd gaan worden. Volgens Heemskerk geeft het kabinet de providers veel vrijheid om te ondernemen. Hier zou tegenover moeten staan dat de providers die dit vertrouwen van het kabinet beschamen, een hogere straf opgelegd krijgen. De boetes die opgelegd kunnen worden zouden volgens Heemskerk flink hoger moeten worden zodat ze de providers ook echt pijn kunnen doen.

Op dit moment geldt er een basisboete die 10% van de omzet van de telecomprovider bedraagt. Volgens Heemskerk kan dit omhoog naar 25%. Tevens geldt er nu een boete van 300% op de omzet die verkregen is door verkeerde praktijken. Deze mag volgens de staatssecretaris omhoog naar 500%. Bij herhaling zou deze boete zelfs verdubbeld kunnen worden.

Bron: Nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters