Bol. com -app laat klanten betalen met vingerafdruk

Vanaf vandaag is het mogelijk om in de Bol.com -app te betalen met je vingerafdruk. De app-update is vanaf vandaag beschikbaar voor Android en iOS.

Primeur

Het is een primeur voor de Nederlandse webwinkel. Bol.com is de eerste webwinkel in Nederland én België die betalen met je vingerafdruk ondersteundt voor zowel Android als iOS. De app laat je inloggen met de vingerprintsensor, maar daarnaast kun je ook de bestelling afronden door je vinger op de sensor te leggen.

Compatibiliteit‘iPhone 7 krijgt usb-c en vingerafdruksensor’

De app maakt het gebruik van de vingerprintsensor niet voor alle toestellen beschikbaar. Merken die ondersteundt worden zijn onder andere HTC, Samsung, Apple en Huawei. Welke toestellen er precies ondersteunt worden is nog niet bekend. Op de redactie hebben wij het geprobeerd met de Sony Xperia Z5 Premium, maar voor nu werkt het nog niet op dat toestel. Het kan zo zijn dat er in de toekomst wel ondersteuning komt voor vingerafdruksensoren van andere fabrikanten.

Reguliere inlogmethode

Het inloggen met de vingerafdruksensor kan na de update ingesteld worden. Toch is het mogelijk om deze functie niet te gebruiken, gebruikers kunnen er altijd voor kiezen om in te loggen met hun gebruikersnaam en wachtwoord.

Bol.com

Bol.com vertelt in zijn persbericht dat de grootste motivatie voor de update het aantal gebruikers is. De webwinkel genereert 24 procent van zijn inkomsten via verkopen op mobiele toestellen. Gebruikers kunnen hier net als op de site, bladeren door het assortiment en filteren op specifieke producten. De webwinkel biedt vandaag de dag zo’n 9 miljoen artikelen aan. Daarnaast heeft het bedrijf een erg uitgebreide boekenwinkel waarin ook tweedehands boeken kunnen worden verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters