Bol. com -app laat klanten betalen met vingerafdruk

Vanaf vandaag is het mogelijk om in de Bol.com -app te betalen met je vingerafdruk. De app-update is vanaf vandaag beschikbaar voor Android en iOS.

Primeur

Het is een primeur voor de Nederlandse webwinkel. Bol.com is de eerste webwinkel in Nederland én België die betalen met je vingerafdruk ondersteundt voor zowel Android als iOS. De app laat je inloggen met de vingerprintsensor, maar daarnaast kun je ook de bestelling afronden door je vinger op de sensor te leggen.

Compatibiliteit‘iPhone 7 krijgt usb-c en vingerafdruksensor’

De app maakt het gebruik van de vingerprintsensor niet voor alle toestellen beschikbaar. Merken die ondersteundt worden zijn onder andere HTC, Samsung, Apple en Huawei. Welke toestellen er precies ondersteunt worden is nog niet bekend. Op de redactie hebben wij het geprobeerd met de Sony Xperia Z5 Premium, maar voor nu werkt het nog niet op dat toestel. Het kan zo zijn dat er in de toekomst wel ondersteuning komt voor vingerafdruksensoren van andere fabrikanten.

Reguliere inlogmethode

Het inloggen met de vingerafdruksensor kan na de update ingesteld worden. Toch is het mogelijk om deze functie niet te gebruiken, gebruikers kunnen er altijd voor kiezen om in te loggen met hun gebruikersnaam en wachtwoord.

Bol.com

Bol.com vertelt in zijn persbericht dat de grootste motivatie voor de update het aantal gebruikers is. De webwinkel genereert 24 procent van zijn inkomsten via verkopen op mobiele toestellen. Gebruikers kunnen hier net als op de site, bladeren door het assortiment en filteren op specifieke producten. De webwinkel biedt vandaag de dag zo’n 9 miljoen artikelen aan. Daarnaast heeft het bedrijf een erg uitgebreide boekenwinkel waarin ook tweedehands boeken kunnen worden verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters