Bonsai-boom laadt je gadgets op

Ontwerper Vivien Muller heeft een nieuwe accessoire ontworpen, waarmee je al je gadgets millieuvriendelijk en stijlvol kan opladen. Het gaat om een bonsai-boom met een aantal zonnepanelen daarin verwerkt, die geheel naar smaak te modelleren is.

Bonsai-oplader

Zo nu en dan duiken er erg leuke gadget-opladers op in het kader van de millieubesparing. Zo berichtten wij een tijdje geleden over een iPhone-oplader in de vorm van een golfclub, zijn er batterijklepjes met ingebouwde zonnepanelen, is er een extra iPhone-accu met ingebouwd zonnepaneel en heeft Samsung zelfs een telefoon met ingebouwd zonnepaneel. Ook nu weer is er een erg mooie en millieuvriendelijke oplader bedacht, die helaas nog niet voorbij de concept-status is gekomen. Het ding heet de PhotonSynthesis en is een soort bonsai-boompje met allemaal zonnepanelen erin.

Eigenlijk is het een bouwpakket, dat bestaat uit veertig ‘takken’ en vierenvijftig zonnepanelen, waarmee je als gebruiker je eigen boom in elkaar zou kunnen zetten. De onderdelen zijn te verbinden met een 3,5-millimeterplug en is op die manier in elke vorm te modelleren. Elk deel kan draaien ten opzichte van het takje waar het op staat, waardoor echt iedereen zijn unieke boom kan hebben als de lader op de markt zou komen. Het ding staat op een speciale standaard, die bestaat uit een bak met laadplugjes erin met een folie er overheen. Zo zijn alle draden mooi weggewerkt en heb je toegang tot alle mogelijke verschillende laders.

De naam van het apparaat is ook erg bijzonder, omdat hij direct verband houdt met de functie van het apparaat. De lader is vernoemd naar het proces dat planten hanteren om energie uit het zonlicht te halen: fotosynthese. De PhotonSynthesis doet in feite ook hetzelfde, alleen wordt de energie niet opgeslagen in koolstof, maar als elektrische energie in de accu van je telefoon.

Bonsai-oplader uit elkaar 
Bonsai-oplader onderdelen 

Bron: iPhone Club

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters