Helmet Brake Light: slimme motorhelm voor een veilige ride

All About Phones gaat samenwerken met WANT. Hét online lifestyle magazine over vooruitgang. WANT.nl vertelt dagelijks hoe (nieuwe) ontwikkelingen van waarde kunnen zijn in jouw dagelijks leven. Dagelijks brengen wij samen met de serie Want to Know de leukste items op het gebied van Gear en Culture. Vandaag hebben we het een slimme motorhelm.

Maak kennis met de Helmet Brake Light, een gadget die je motorhelm in een klap slim maakt. Eindelijk veilig de weg op dankzij je eigen slimme motorhelm.

Helmet Brake Light: veilig afremmen met een slimme motorhelm

Je ziet op de snelweg vaak motoren voorbij scheuren, terwijl je zelf rustig in de auto zit. Je zal niet de enige zijn die het op is gevallen hoe ontzettend kwetsbaar motorrijders zijn. Een foutje, een moment van onoplettendheid, en ze kunnen van hun motor afvliegen. Dat soort situaties ontstaan meestal wanneer motorrijders bijvoorbeeld netjes willen afslaan, maar een auto dat niet doorheeft.

Helmet Brake Light slimme motorhelm

Het is namelijk lastig om dat soort dingen op een motor aan te geven. Je hebt geen gigantische knipperlichten en iets waarmee je aan kunt geven dat je gaat remmen. Hoe geef je met je armen aan dat je gaat remmen, als chauffeurs überhaupt al je armen kunnen zien? Een lullig lampje op je motor helpt ook niet.

Gelukkig zijn motorrijders niet vies van handige gadgets. Ontwikkelaars hebben namelijk een speciale motorhelm ontworpen die dit soort problemen op gaat lossen. Maak kennis met de Helmet Brake Light. Je hoeft enkel te rijden zoals je normaal doet. Het licht op de achterkant van je helm wordt automatisch feller wanneer je gaat remmen. Een duidelijk teken.

Het toffe aan deze innovatieve oplossing is dat je geen nieuwe helm hoeft te kopen. Met behulp van magneten kun je de slimme lichten op elke motorhelm bevestigen, zonder de helm zelf te beschadigen. Bovendien zijn er geen vervelende draadjes, lompe sensoren of een verplichte bijbehorende app voor op je smartphone. Voilà: een slimme motorhelm.

Wij zijn fan van verbonden gadgets, maar soms heb je geen tijd voor al dat gedoe. It just works. Ondertussen kun jij je focussen op waar het echt om draait: het motorrijden. De campagne voor de Helmet Brake Light is van start gegaan op Indiegogo. Je kunt er al een bemachtigen voor 99 dollar.

Fan van mooie motoren? Check dan deze toffe korte film over custom motoren. Check ook de Volkswagen Aerrow, die het beste van auto’s en motoren combineert.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters