Brazilië klaagt Samsung aan wegens slechte arbeidsomstandigheden

De Braziliaanse regering heeft Samsung aangeklaagd voor een bedrag van omgerekend 81 miljoen euro. De telefoonmaker wordt aangeklaagd wegens de slechte arbeidsomstandigheden in de Samsung fabriek in de Noord-Braziliaanse stad Manaus.

Brazilië klaagt Samsung aan wegens slechte arbeidsomstandigheden samsung amazonas

Samsung wordt aangeklaagd nadat het Braziliaanse Minsterie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bij een tweetal inspecties overtredingen aan trof. Tijdens de inspecties kwam aan het licht dat medewerkers in sommige gevallen 10 tot 15 uur zonder pauze op hun benen stonden en tot aan 27 dagen achter elkaar werkten. Ook waren er niet voldoende maatregelen getroffen om klachten te voorkomen, zo waren de tafels waaraan de medewerkers stonden niet in hoogte afgesteld en was er een gebrek aan stoelen om op uit te rusten. 2018 van de 5600 medewerkers zouden om overplaatsing hebben gevraagd vanwege gezondheidsredenen.

Het is niet de eerste keer dat Samsung in het nieuws komt door haar arbeidsomstandigheden, zo werd het bedrijf vorig jaar al bekritiseerd wegens de omstandigheden in de fabrieken in China. Toen beloofde de Koreaanse electronicagigant nog beterschap.

Samsung belooft volledig medewerking aan de Braziliaanse overheid en zegt zich wereldwijd te houden aan de standaarden voor arbeidsomstandigheden.

Bron: 9to5Google

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters