Brew wordt gratis voor telefoonproducenten

Brew, een ‘dom’ besturingssysteem van Qualcomm, was niet echt bekend in Nederland tot een tijdje geleden. Nu HTC een telefoon ermee heeft aangekondigd krijgt ook dit platform wat bekendheid. Qualcomm is echter op zoek naar meer en heeft besloten het platform nu gratis weg te geven aan toestelproducenten.

Brew logo

Qualcomm, één van de grootste chipproducenten voor telefoons, heeft een eigen besturingssysteem voor mobieltjes. Dit systeem, genaamd Brew, is weliswaar geen smartphone-OS, maar het is wel een redelijk capabel stukje software met multitaskmogelijkheid. Het werd al gebruikt in wat toestellen die niet echt bekend zijn op de Nederlandse markt, zoals de telefoons van INQ. Daarmee kreeg het echter in ons land geen bekendheid, die kwam eigenlijk pas toen de HTC Smart uitlekte en later aangekondigd werd. Dat HTC interesse heeft in Brew is een goede stap vooruit voor Qualcomm, maar het bedrijf wil meer.

Om meer populariteit voor het Brew-platform te genereren, heeft de chipproducent besloten om zijn besturingssysteem gratis weg te geven. Dat wil niet, zoals bij de meeste gratis platforms, zeggen dat er een opensourcecode is die een producent zelf maar moet aanpassen, maar dat Qualcomm het platform zo levert dat het direct kan draaien op een telefoon. Hierbij moet wel vermeld worden dat het toestel een Qualcomm-chipset moet gebruiken. Of Qualcomm hier later ook de vruchten van gaat plukken, moeten we natuurlijk nog maar zien. Acer heeft in ieder geval al interesse getoond in Brew en HTC’s interesse had Qualcomm al.

Bron: Into Mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters