Brew wordt gratis voor telefoonproducenten

Brew, een ‘dom’ besturingssysteem van Qualcomm, was niet echt bekend in Nederland tot een tijdje geleden. Nu HTC een telefoon ermee heeft aangekondigd krijgt ook dit platform wat bekendheid. Qualcomm is echter op zoek naar meer en heeft besloten het platform nu gratis weg te geven aan toestelproducenten.

Brew logo

Qualcomm, één van de grootste chipproducenten voor telefoons, heeft een eigen besturingssysteem voor mobieltjes. Dit systeem, genaamd Brew, is weliswaar geen smartphone-OS, maar het is wel een redelijk capabel stukje software met multitaskmogelijkheid. Het werd al gebruikt in wat toestellen die niet echt bekend zijn op de Nederlandse markt, zoals de telefoons van INQ. Daarmee kreeg het echter in ons land geen bekendheid, die kwam eigenlijk pas toen de HTC Smart uitlekte en later aangekondigd werd. Dat HTC interesse heeft in Brew is een goede stap vooruit voor Qualcomm, maar het bedrijf wil meer.

Om meer populariteit voor het Brew-platform te genereren, heeft de chipproducent besloten om zijn besturingssysteem gratis weg te geven. Dat wil niet, zoals bij de meeste gratis platforms, zeggen dat er een opensourcecode is die een producent zelf maar moet aanpassen, maar dat Qualcomm het platform zo levert dat het direct kan draaien op een telefoon. Hierbij moet wel vermeld worden dat het toestel een Qualcomm-chipset moet gebruiken. Of Qualcomm hier later ook de vruchten van gaat plukken, moeten we natuurlijk nog maar zien. Acer heeft in ieder geval al interesse getoond in Brew en HTC’s interesse had Qualcomm al.

Bron: Into Mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters