Brew wordt gratis voor telefoonproducenten

Brew, een ‘dom’ besturingssysteem van Qualcomm, was niet echt bekend in Nederland tot een tijdje geleden. Nu HTC een telefoon ermee heeft aangekondigd krijgt ook dit platform wat bekendheid. Qualcomm is echter op zoek naar meer en heeft besloten het platform nu gratis weg te geven aan toestelproducenten.

Brew logo

Qualcomm, één van de grootste chipproducenten voor telefoons, heeft een eigen besturingssysteem voor mobieltjes. Dit systeem, genaamd Brew, is weliswaar geen smartphone-OS, maar het is wel een redelijk capabel stukje software met multitaskmogelijkheid. Het werd al gebruikt in wat toestellen die niet echt bekend zijn op de Nederlandse markt, zoals de telefoons van INQ. Daarmee kreeg het echter in ons land geen bekendheid, die kwam eigenlijk pas toen de HTC Smart uitlekte en later aangekondigd werd. Dat HTC interesse heeft in Brew is een goede stap vooruit voor Qualcomm, maar het bedrijf wil meer.

Om meer populariteit voor het Brew-platform te genereren, heeft de chipproducent besloten om zijn besturingssysteem gratis weg te geven. Dat wil niet, zoals bij de meeste gratis platforms, zeggen dat er een opensourcecode is die een producent zelf maar moet aanpassen, maar dat Qualcomm het platform zo levert dat het direct kan draaien op een telefoon. Hierbij moet wel vermeld worden dat het toestel een Qualcomm-chipset moet gebruiken. Of Qualcomm hier later ook de vruchten van gaat plukken, moeten we natuurlijk nog maar zien. Acer heeft in ieder geval al interesse getoond in Brew en HTC’s interesse had Qualcomm al.

Bron: Into Mobile

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters