British Telecom daagt Google voor haar Android-diensten

British Telecom heeft Google aangeklaagd omdat het zes patenten van het bedrijf zou schenden met haar Android OS. Ook verschillende services van Google zouden gebruik maken van technieken die door British Telecom gepatenteerd zijn.

De aanklacht door het Engelse bedrijf is door Foss Patents aan het licht gebracht. British Telecom, ook wel BT genoemd, verkoopt zelf geen mobiele telefoons en biedt alleen maar diensten via de vaste lijn aan. Desondanks meent het bedrijf verschillende technieken uitgevonden te hebben en heeft daar eveneens een patent op verkregen. Zo is is onderanderen Google Maps in overtreding omdat BT een patent heeft op navigatie informatie systemen.

Ook de communicatie tussen een telefoon en een zendmast zou ondermeer gepatenteerd zijn door BT en het is onduidelijk hoe Google eventueel de patenten kan omzeilen. Mocht het tot een veroordeling komen, en onduidelijk is momenteel nog in hoeverre BT gelijk heeft, dan zal Google naar verwachting een licentie moeten nemen op de technieken van BT.

Saillant detail is dat Apple momenteel een rechtszaak tegen HTC heeft lopen dankzij een oud patent van BT die Apple heeft overgenomen. Dat kan er op duiden dat het portfolio van BT sterk is en dat het bedrijf een kans maakt tegenover Google. Google en BT hebben nog niet gereageerd op de ontwikkelingen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters