Brits bedrijf Elonex komt met zes goedkope Androidtablets

De laagste prijs voor een Androidtablet. Dat claimt Elonex, een Britse tabletmaker die maar liefst zes tabletmodellen gelijktijdig op de Europese markt brengt.

Elonex

De apparaten variëren van een zeven inch model voor 119 pond tot een 10 inch 3G-model dat 279 pond kost. Alle zes tablets lopen op het voor deze apparaten niet echt geschikte Android 2.2 Froyo.

De apparaten heten allemaal eTouch. Model 760ET heeft een 800×480 resistief touchscreen, dus daar heb je een pennetje bij nodig. De eveneens zeven inch grote 702ET heeft een capacitief scherm en een betere resolutie van 800×600 pixels. Dit model kost 179 pond. Beide zeven-inchers hebben WiFi en 4GB intern geheugen plus een gat voor een microSD-kaartje. De goedkope komt met een 1GHz LNX Code 121 Arm processor en 256 mb ram, en de duurdere met een 800MHz ARM cortex A8 processor met 512 mb ram. Beide modellen verschijnen later deze maand op de markt.

De vier andere modellen meten allemaal tien inch met aan de onderkant eentje voor 149 pond, de eTouch Blade 1000ET, met ongeveer dezelfde specificaties als de goedkope zeven-incher. Leg je 229 pond neer, dan krijg je de tien inch 1040ET met capacitief scherm, 1024×600 resolutie en verder dezelfde specificaties als de duurste zeven inch tablet.

Dan zijn er nog de 1043ET en de 1044ET. Deze laatste tablet heeft een scherm dat zowel resistief als capacitief is.

Alle tablets komen nog deze maand of in mei op de markt in Engeland, en waarschijnlijk niet veel later in de rest van Europa.

Bron: Electronista

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters