Broadcom maakt 20-megapixelcamera's en 1080p-videocamera's in telefoons mogelijk met nieuwe chip

Net nu de megapixelrace een beetje begint af te slanken, heeft chipmaker Broadcom een nieuwe processor aangekondigd die het mogelijk maakt om 20-megapixelfotos en 1080p-HD-videos uit telefoons te krijgen. De Broadcom BCM2763 VideoCore IV moet daarnaast voor HD-gaming gaan zorgen op telefoons.

Sony Ericsson Satio achterkant detail

Nadat alle grote producenten vorig jaar een stapje omhoog gingen in het aantal megapixels in de camera’s van hun telefoons, hield dat dit jaar op. Alleen Samsung en Sony Ericsson maakten deze stap tot nu toe, met respectievelijk de Pixon12 en de Satio. Hiermee lijkt de megapixelrace die jaren door telecomland raasde eindelijk een beetje af te vlakken en de meeste analisten voorspellen dat 12 megapixels voorlopig het maximum zal zijn. Als het aan chipfabrikant Broadcom ligt, is daar echter niets van waar. Het bedrijf heeft onlangs een nieuwe processor aangekondigd die het mogelijk maakt om 20 megapixels uit een telefoon te krijgen en ook 1080p-videorecording wordt ondersteund. Eerder zagen we trouwens ook al een dergelijke chip van Texas Instruments.

De nieuwe Broadcom-processor, die als typenummer BCM2763 VideoCore IV met zich mee zal krijgen, moet daarnaast in staat zijn betere games te verwerken. Ook de games zouden HD kunnen gaan met de nieuwe processor en in combinatie met een HDMI tv-out zou je zelfs op consolekwaliteit moeten kunnen gamen via je tv-scherm. De chip gebruikt een nieuwe 40-nanometer-CMOS-techniek, die efficiënter met de energie om zou moeten gaan en zo voor een langere batterijduur moet zorgen. De chips zullen vanaf 2011 in telefoons geïmplementeerd kunnen worden.

Bron: Pocket Lint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters