Broadcom maakt 20-megapixelcamera's en 1080p-videocamera's in telefoons mogelijk met nieuwe chip

Net nu de megapixelrace een beetje begint af te slanken, heeft chipmaker Broadcom een nieuwe processor aangekondigd die het mogelijk maakt om 20-megapixelfotos en 1080p-HD-videos uit telefoons te krijgen. De Broadcom BCM2763 VideoCore IV moet daarnaast voor HD-gaming gaan zorgen op telefoons.

Sony Ericsson Satio achterkant detail

Nadat alle grote producenten vorig jaar een stapje omhoog gingen in het aantal megapixels in de camera’s van hun telefoons, hield dat dit jaar op. Alleen Samsung en Sony Ericsson maakten deze stap tot nu toe, met respectievelijk de Pixon12 en de Satio. Hiermee lijkt de megapixelrace die jaren door telecomland raasde eindelijk een beetje af te vlakken en de meeste analisten voorspellen dat 12 megapixels voorlopig het maximum zal zijn. Als het aan chipfabrikant Broadcom ligt, is daar echter niets van waar. Het bedrijf heeft onlangs een nieuwe processor aangekondigd die het mogelijk maakt om 20 megapixels uit een telefoon te krijgen en ook 1080p-videorecording wordt ondersteund. Eerder zagen we trouwens ook al een dergelijke chip van Texas Instruments.

De nieuwe Broadcom-processor, die als typenummer BCM2763 VideoCore IV met zich mee zal krijgen, moet daarnaast in staat zijn betere games te verwerken. Ook de games zouden HD kunnen gaan met de nieuwe processor en in combinatie met een HDMI tv-out zou je zelfs op consolekwaliteit moeten kunnen gamen via je tv-scherm. De chip gebruikt een nieuwe 40-nanometer-CMOS-techniek, die efficiënter met de energie om zou moeten gaan en zo voor een langere batterijduur moet zorgen. De chips zullen vanaf 2011 in telefoons geïmplementeerd kunnen worden.

Bron: Pocket Lint

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters