'Broertje' van HTC Flyer krijgt wel meteen Android Honeycomb, zegt telco

De HTC Evo 4G, een 7 inch tablet die alleen in Amerika wordt uitgebracht, heeft vanaf het begin Android Honeycomb aan boord in tegenstelling tot het broertje van de tablet, de Flyer, die in Europa wordt uitgebracht. De Flyer werd op het Mobile World Congress in Barcelona in februari gepresenteerd met Android 2.3 Gingerbread en het is onzeker of en wanneer Honeycomb deze tablet zal bereiken.

HTC Evo View 4G

Honeycomb is de voor tablets geoptimaliseerde versie van Android, en de variant met het hoogste versienummer: 3.0. Afgelopen week circuleerden geruchten dat HTC en Google het niet eens konden worden over de beschikbaarstelling van Honeycomb voor de Flyer, die eerst met Gingerbread in de winkels zal verschijnen. HTC wil de apparaten graag naderhand van een Honeycomb-update voorzien, maar aangezien Google de touwtjes rond Android wat strakker aan lijkt te trekken, is het onzeker of en wanneer dat gebeurt.

Google zou de voorkeur geven aan fabrikanten die geen eigen schil om Android heen leggen, zoals de zware Sense UI van HTC die voor de tablet ook nog de extra Scribe-software aan boord heeft. Echter, nu de zwartgekleurde ‘broer’ van de Flyer in de VS wel direct uit de fabriek met Honeycomb lijkt te worden geleverd, lijkt er ook weer hoop voor de Flyer. De Sense UI op beide apparaten verschilt namelijk niet.

Overigens is er nog een beetje onduidelijkheid over Honeycomb op de Amerikaanse variant van de HTC-tablet. De Evo View 4G is volgens HTC zelf nog altijd met Gingerbread uitgerust. Maar de reclame die bij dit verhaal staat afgebeeld spreekt andere taal. Die reclame is afkomstig van telco Sprint in de VS.

De 4G-tablet verschilt voorts van de Europese variant door de ondersteuning voor het WiMax netwerk van Sprint.

Bron: Phonedog

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters