'Broertje' van HTC Flyer krijgt wel meteen Android Honeycomb, zegt telco

De HTC Evo 4G, een 7 inch tablet die alleen in Amerika wordt uitgebracht, heeft vanaf het begin Android Honeycomb aan boord in tegenstelling tot het broertje van de tablet, de Flyer, die in Europa wordt uitgebracht. De Flyer werd op het Mobile World Congress in Barcelona in februari gepresenteerd met Android 2.3 Gingerbread en het is onzeker of en wanneer Honeycomb deze tablet zal bereiken.

HTC Evo View 4G

Honeycomb is de voor tablets geoptimaliseerde versie van Android, en de variant met het hoogste versienummer: 3.0. Afgelopen week circuleerden geruchten dat HTC en Google het niet eens konden worden over de beschikbaarstelling van Honeycomb voor de Flyer, die eerst met Gingerbread in de winkels zal verschijnen. HTC wil de apparaten graag naderhand van een Honeycomb-update voorzien, maar aangezien Google de touwtjes rond Android wat strakker aan lijkt te trekken, is het onzeker of en wanneer dat gebeurt.

Google zou de voorkeur geven aan fabrikanten die geen eigen schil om Android heen leggen, zoals de zware Sense UI van HTC die voor de tablet ook nog de extra Scribe-software aan boord heeft. Echter, nu de zwartgekleurde ‘broer’ van de Flyer in de VS wel direct uit de fabriek met Honeycomb lijkt te worden geleverd, lijkt er ook weer hoop voor de Flyer. De Sense UI op beide apparaten verschilt namelijk niet.

Overigens is er nog een beetje onduidelijkheid over Honeycomb op de Amerikaanse variant van de HTC-tablet. De Evo View 4G is volgens HTC zelf nog altijd met Gingerbread uitgerust. Maar de reclame die bij dit verhaal staat afgebeeld spreekt andere taal. Die reclame is afkomstig van telco Sprint in de VS.

De 4G-tablet verschilt voorts van de Europese variant door de ondersteuning voor het WiMax netwerk van Sprint.

Bron: Phonedog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Peter -

    maar…. Let even op de background van de advertenties. Dan zie je dat de background van de EVO 4G uit de Sprint-advertentie duidelijk afwijkt van de background op de Europese Flyer. En dat duidt er weer op dat de schil in elk geval afwijkt. En dat duidt er tenslotte op dat het O/S afwijkt (en daarom de schil afwijkt en daarom een ander achtergrond plaatje wordt gebruikt).

    Dus… weten we nog steeds nix. 🙁

  2. Peter -

    Nou, die advertentie van Sprint is alweer veranderd en Android Community heeft het artikel over de EVO 4G met Honeycomb moeten terugtrekken. Dus komt ie toch met Android 2.4… ???

    Weet jij het? Weet ik het? Google is schimmig… :S

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters