Nexus 2.0: Google werkt aan budget Pixel smartphone

Ah, de goede oude tijd van de Nexus smartphones. Toen Google nog in samenwerking met andere fabrikanten toestellen ontwikkelde. Een scherp prijskaartje, snelle updates en stock Android: dat is wat de serie garandeerde. Helaas hebben we sindsdien afscheid moeten nemen van dat concept. Nu is het Pixel wat de klok slaat.

Google komt met budget Pixel

Oftewel, high-end en daarmee prijzige flagships die Google zoveel mogelijk zelf ontwikkelt. Maar ja, die stock Android budget-optie mist nu grotendeels.

Ja, we hebben OnePlus, maar die toestellen worden ook steeds prijziger. Bovendien blijven snelle updates steevast uit.

We hebben nu echter goed nieuws. Het lijkt er sterk op dat de zoekgigant niet alleen maar wil concurreren op het premium vlak.

Google Pixel 2
De Google Pixel 2

Dus niet alleen de strijd aan gaan met iPhones en de nieuwste Galaxy. Volgens bronnen binnen de industrie werkt Google aan een goedkopere Pixel smartphone.

Daarmee wil het bedrijf zich naar verluidt vooral richten op ontwikkelingsmarkten. Denk bijvoorbeeld aan India. Daar was de Nexus-serie zeer populair, een stuk marktaandeel dat OnePlus en Xiaomi sindsdien gretig hebben ingenomen.

India is een erg belangrijke markt voor Google, zo bevestigde de zoekgigant eerder al.

Door aan een uitgebreidere aanwezigheid te bouwen kan het bedrijf de groei doorzetten. De gigant werkt daar hard aan met zijn the next billion initiatief. De Google Home komt bijvoorbeeld uiteindelijk naar verwachting ook naar India.

Lancering in de zomer

Even terug naar de budget-Pixel. De kans is aanwezig dat het toestel op Android Go draait, een lichtere versie van bet besturingssysteem.

Volgens betrouwbare bronnen heeft Google al met partners in Engeland, Amerika en Maleisië hebben gesproken. De midrange smartphone komt naar verluidt in juli of augustus uit.

Een high-end toestel in het najaar, en een budgetmodel in de zomer. Een cyclus die wat ons betreft zeer welkom is. Hopelijk komen de nieuwe toestellen wereldwijd naar meer landen, want in Nederland kunnen we nog steeds niet met de nieuwste Pixel aan de slag. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

🔥Lees ook: OnePlus 6 komt waarschijnlijk al deze maand, maar er is ook slecht nieuws

 

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters