Budgettelefoon BlackBerry Curve 9320 lekt uit

Boy Genius Report India heeft de hand weten te leggen op de nog onaangekondigde BlackBerry Curve 9320. Het toestel zal waarschijnlijk in april in dat land uitkomen, en waarschijnlijk – misschien wat later – ook in Europa.

BlackBerry 9320

India is voor BlackBerry samen met Europa een zeer belangrijke markt. Eén van de telefoons die de komende maanden worden uitgebracht is de Curve 9320. Dit is een entry-level telefoon, die in India is uitgelekt en in handen kwam van een redacteur van BGR India. De redacteur heeft er wat slechte foto’s van kunnen schieten, die hij in vijf minuten tijd moest maken terwijl hij ook nog een auto bestuurde.

Het toestel wist de redacteur direct te bekoren. Het product is volgens hem gemaakt voor de behoeften van de Indiase markt, vooral omdat het zo goedkoop is. Het toestel voelt volgens hem ondanks de prijs perfect aan; het is te klein noch te groot, en hoewel het geheel in plastic is uitgevoerd, houdt het goed vast en de kwaliteit van het plastic is volgens de BGR-redacteur steviger dan dat van sommige high-end telefoons van Samsung.

Het toestel loopt op BlackBerry OS 7.1, dat een diepere BBM-integratie kent dan voorgaande versies. Op 2G-netwerken moet de telefoon makkelijk meer dan een dag vooruit kunnen. Er zit een FM-radio in, maar die heeft de journalist niet kunnen testen tijdens zijn ritje met de telefoon. Speciaal voor de Indiase markt is er ook een versie zonder 3G, maar de 9320 heeft dat wel.

Er zit een BBM-knop op de linkerkant van het toestel. Dat is handig voor wie daar veel mee doet. In India wordt verwacht dat fabrikant RIM dit toestel waarschijnlijk met een gratis BBM-tariefplan introduceert. Dit valt in Europa waarschijnlijk niet te verwachten.

Voor een prijs van 150 euro biedt de 9320 zo alle mogelijke gemakken van een BlackBerry-smartphone, waarmee het voor de eenjarige abonnementen gratis kan worden aangeboden en het zelfs in het prepaidsegment interessant is.

Het valt nog niet te zeggen of en wanneer deze telefoon in Nederland te verkrijgen is, maar BGR India verwacht in dat land een introductie in april.

BlackBerry 9320

 

BlackBerry 9320

 

Bron: BGR India

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vivo vingerafdrukscanner geruchten

Fabrikant onthult eerste vingerafdrukscanner in scherm, hint naar Samsung Galaxy S9 lees verder

Samsung Galaxy S7 Edge na 48 uur straling

De Consumentenbond: “Koop de Samsung Galaxy S7 (Edge) niet meer” lees verder

Apple iPhone X samsung verkopen

Consumenten zijn positiever over Galaxy smartphones, dan over iPhones lees verder

Xiaomi Mi Mix 3

‘Achterkant Xiaomi Mi Mix 3 gelekt: iPhone X-lookalike?’ lees verder

opvouwbare smartphone

Gaat Samsung’s opvouwbare smartphone echt floppen? lees verder

Is je iPhone langzaam? ‘Nieuwe accu maakt oude iPhones sneller’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters