Bug: Androidtelefoons sturen sms naar willekeurig contact in lijst

Androidtelefoons met versie Eclair 2.1 of Froyo 2.2 blijken een kritieke bug te bevatten, waardoor smsjes soms bij compleet verkeerde personen terecht komen. Een flink aantal gebruikers van Androidtelefoons probeert vergeefs Google onder druk te zetten om met een oplossing te komen.

bug Android sms

“Een sms sturen naar mijn vriendin die vervolgens mij mijn moeder aankomt, is NIET COOL”, meldt een boze Androidgebruiker. Sommige bezitters van Androidtelefoons hebben hun apparaat aan de kant gelegd totdat Google met een oplossing komt.

Het probleem is al sinds juni 2010 bekend bij Google, beweert een van de gebruikers. Want die heeft het toen al aangekaart. Sindsdien is Google nog niet met een oplossing gekomen.

De smsjes worden op normale wijze verstuurd naar het contact in de lijst dat je hebt uitgekozen. Maar vervolgens worden ze heel ergens anders bezorgd. “Russische roulette”, noemen gebruikers het. Sommige smsjes komen aan bij contacten waarmee kort geleden nog is ge-smst, andere komen aan bij volledig willekeurige contacten in de lijst.

Ongeveer 83 procent van de gebruikers van Androidtelefoons heeft Froyo of Eclair op zijn toestel staan. Dat betekent dat de overgrote meerderheid van de Androidtelefoons, merk maakt niet uit, met deze bug te maken heeft. Een workaround is niet beschikbaar.

Er zijn ook gebruikers die melden dat de smsjes weliswaar aan de juiste persoon worden verzonden, maar vervolgens verschijnen in de verkeerde ‘thread’ op hun toestel.

Furieuze ontwikkelaars voor Android vragen zich inmiddels af waarom Google zo’n kritieke bug in de software laat zitten, en hun signalen dat er iets wezenlijk mis is, negeert. Een ervan beschuldigt Google ervan dat de zoekgigant vergeet dat ook “Android telefoons vooral telefoons moeten zijn.”

update

Google heeft de bug inmiddels de hoogste prioriteit gegeven. Dat betekent niet dat het onmiddellijk verholpen zal worden. Het verhelpen van deze bug staat nu wel wat hoger op het takenlijstje van de Android-ontwikkelaars bij de zoekgigant.

Bron: neowin

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters