Bug: Androidtelefoons sturen sms naar willekeurig contact in lijst

Androidtelefoons met versie Eclair 2.1 of Froyo 2.2 blijken een kritieke bug te bevatten, waardoor smsjes soms bij compleet verkeerde personen terecht komen. Een flink aantal gebruikers van Androidtelefoons probeert vergeefs Google onder druk te zetten om met een oplossing te komen.

bug Android sms

“Een sms sturen naar mijn vriendin die vervolgens mij mijn moeder aankomt, is NIET COOL”, meldt een boze Androidgebruiker. Sommige bezitters van Androidtelefoons hebben hun apparaat aan de kant gelegd totdat Google met een oplossing komt.

Het probleem is al sinds juni 2010 bekend bij Google, beweert een van de gebruikers. Want die heeft het toen al aangekaart. Sindsdien is Google nog niet met een oplossing gekomen.

De smsjes worden op normale wijze verstuurd naar het contact in de lijst dat je hebt uitgekozen. Maar vervolgens worden ze heel ergens anders bezorgd. “Russische roulette”, noemen gebruikers het. Sommige smsjes komen aan bij contacten waarmee kort geleden nog is ge-smst, andere komen aan bij volledig willekeurige contacten in de lijst.

Ongeveer 83 procent van de gebruikers van Androidtelefoons heeft Froyo of Eclair op zijn toestel staan. Dat betekent dat de overgrote meerderheid van de Androidtelefoons, merk maakt niet uit, met deze bug te maken heeft. Een workaround is niet beschikbaar.

Er zijn ook gebruikers die melden dat de smsjes weliswaar aan de juiste persoon worden verzonden, maar vervolgens verschijnen in de verkeerde ‘thread’ op hun toestel.

Furieuze ontwikkelaars voor Android vragen zich inmiddels af waarom Google zo’n kritieke bug in de software laat zitten, en hun signalen dat er iets wezenlijk mis is, negeert. Een ervan beschuldigt Google ervan dat de zoekgigant vergeet dat ook “Android telefoons vooral telefoons moeten zijn.”

update

Google heeft de bug inmiddels de hoogste prioriteit gegeven. Dat betekent niet dat het onmiddellijk verholpen zal worden. Het verhelpen van deze bug staat nu wel wat hoger op het takenlijstje van de Android-ontwikkelaars bij de zoekgigant.

Bron: neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Tasslehoff -

    Ik heb het al meerdere malen op de samsungs i9000 en met eclair geflashte i5700s voor de kiezen gekregen. Als je de toestellen opnieuw flasht gaat het weer een tijdje goed. Ik gaf samsung al de schuld maar lijk die beschuldiging in te moeten slikken… Oh ja, ik werk in een telecomwinkel mocht het nog niet duidelijk zijn 🙂 dus zie in tegensteliing tot jonne vermoedelijk meer de probleemgevallen 😉 .

  2. jonne -

    Ik heb hier dus helemaaal geen last van en ook niemand die ik ken.. zo'n 20 mensen die ik ken hebben android (met 2.2 froyo) en niemand heeft er last van..

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters