Bug in Nexus 7 doet prestaties dramatisch dalen

De Nexus 7 van Asus en Google is nog geen jaar na lancering veranderd van een bijzonder snel, in een zeer langzaam apparaat. Op diverse blogs, in fora van gebruikers en in reacties onder artikelen over het onderwerp wordt hier steen en been over geklaagd.

'Google brengt volgende week verbeterde Nexus 7 uit' a012hnsdrz

De Asus Nexus 7 was bij lancering uitgerust met Android 4.1. Toen was het een zeer snel apparaat, dat als eerste tablet voor een prijs van onder 250 euro met een quadcore processor was uitgerust. Na de update naar Android 4.2 begonnen voor de meeste gebruikers de problemen. Na enkele weken rapporteren talloze gebruikers een dramatische verslechtering van de prestaties.

Apps worden pas na tien seconden geopend, het draaien van het scherm gaat ineens erg traag, en aanrakingen worden niet onmiddellijk gevolgd door een reactie. Gedeeltelijke vastlopers zijn eerder regel dan uitzondering. All About Phones ervaart dezelfde problemen met de tablet, die in het bezit is van een redactielid.

Android and me vindt dat de tablet van ‘de beste’ binnen een jaar naar ‘de slechtste’ is gedegradeerd. Het Duitse blog Mobiflip meldt in een uitgebreide post dat het probleem waarschijnlijk zit in een bug met de firmware die het geheugengebruik aanstuurt. Het probleem zou zich ook voordoen met de Samsung Galaxy Nexus, die daar dezelfde firmware voor zou gebruiken.

Mobiflip meldt ook een mogelijke oplossing. Eerst Androbench installeren, om te kijken of de ‘random read’-snelheid onder de 0,2 mb/s is gezakt. Als dat zo is, kan de gebruiker proberen om het interne geheugen van de tablet volledig te vullen met data, om zo de brokken flashgeheugen die her en der staan, te wissen. Dat zou beter werken dan een complete koude herinstallatie van de tablet, of zelfs de installatie van een compleet nieuwe ROM van Cyanogen bijvoorbeeld.

De Nexus 7 van ons redactielid haalt weliswaar een random write-snelheid van 0,32 mb/s, maar de problemen met de performance zijn er zeker.

Wie de oplossing van Mobiflip wil proberen, kan via de link hieronder Androbench downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters