Bug in Nexus 7 doet prestaties dramatisch dalen

De Nexus 7 van Asus en Google is nog geen jaar na lancering veranderd van een bijzonder snel, in een zeer langzaam apparaat. Op diverse blogs, in fora van gebruikers en in reacties onder artikelen over het onderwerp wordt hier steen en been over geklaagd.

'Google brengt volgende week verbeterde Nexus 7 uit' a012hnsdrz

De Asus Nexus 7 was bij lancering uitgerust met Android 4.1. Toen was het een zeer snel apparaat, dat als eerste tablet voor een prijs van onder 250 euro met een quadcore processor was uitgerust. Na de update naar Android 4.2 begonnen voor de meeste gebruikers de problemen. Na enkele weken rapporteren talloze gebruikers een dramatische verslechtering van de prestaties.

Apps worden pas na tien seconden geopend, het draaien van het scherm gaat ineens erg traag, en aanrakingen worden niet onmiddellijk gevolgd door een reactie. Gedeeltelijke vastlopers zijn eerder regel dan uitzondering. All About Phones ervaart dezelfde problemen met de tablet, die in het bezit is van een redactielid.

Android and me vindt dat de tablet van ‘de beste’ binnen een jaar naar ‘de slechtste’ is gedegradeerd. Het Duitse blog Mobiflip meldt in een uitgebreide post dat het probleem waarschijnlijk zit in een bug met de firmware die het geheugengebruik aanstuurt. Het probleem zou zich ook voordoen met de Samsung Galaxy Nexus, die daar dezelfde firmware voor zou gebruiken.

Mobiflip meldt ook een mogelijke oplossing. Eerst Androbench installeren, om te kijken of de ‘random read’-snelheid onder de 0,2 mb/s is gezakt. Als dat zo is, kan de gebruiker proberen om het interne geheugen van de tablet volledig te vullen met data, om zo de brokken flashgeheugen die her en der staan, te wissen. Dat zou beter werken dan een complete koude herinstallatie van de tablet, of zelfs de installatie van een compleet nieuwe ROM van Cyanogen bijvoorbeeld.

De Nexus 7 van ons redactielid haalt weliswaar een random write-snelheid van 0,32 mb/s, maar de problemen met de performance zijn er zeker.

Wie de oplossing van Mobiflip wil proberen, kan via de link hieronder Androbench downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters