Bugs duiken op in Windows Phone 7.8

Het lijkt erop dat Windows Phone 7.8, dat al enkele dagen naar Nokia-toestellen als de Lumia 800 en 900 wordt uitgerold, een aantal vervelende bugs bevat.

Nokia Lumia 800

Diverse blogs melden gebruikerservaringen waarbij wordt geklaagd over een probleem met het geluid en apps die ineens heel veel dataverbruik genereren.

Gebruikers van de oudere Lumia-toestellen hebben overigens al eens eerder met die problemen te maken gehad, en die werden later verholpen door een bugfix van Nokia. Nu er een nieuw OS door Microsoft wordt verspreid, lijken ongeveer dezelfde problemen weer terug te komen.
<br>
Het probleem met het geluid heeft betrekking op het volume, dat zich moeilijk laat controleren. De telefoons zijn ineens nauwelijks meer te horen en gebruikers klagen erover.

Het probleem met het hoge dataverbruik bij sommige apps treedt op als je een app vastpint aan een live tile, waardoor de app een eigen tegeltje krijgt op het homescreen. Windows Phone 7.5 ontdekte vanzelf of zo’n tegel naar bijvoorbeeld een foute link verwees, en hield dan op met proberen om verbinding te maken. Maar Windows Phone 7.8 is blijkbaar minder slim op dit gebied, zodat zo’n aan een live tile gekoppelde app voortdurend onnodig dataverbruik genereert. Dat kan oplopen tot een verbruik van 1MB per minuut.

Dit laatste probleem is door de gebruiker zelf op te lossen door de tegelkoppeling weer op te heffen of de ontwikkelaar van de app erop te wijzen dat er iets niet deugt met zijn server.

Bron: Pocketnow

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters