Bugs duiken op in Windows Phone 7.8

Het lijkt erop dat Windows Phone 7.8, dat al enkele dagen naar Nokia-toestellen als de Lumia 800 en 900 wordt uitgerold, een aantal vervelende bugs bevat.

Nokia Lumia 800

Diverse blogs melden gebruikerservaringen waarbij wordt geklaagd over een probleem met het geluid en apps die ineens heel veel dataverbruik genereren.

Gebruikers van de oudere Lumia-toestellen hebben overigens al eens eerder met die problemen te maken gehad, en die werden later verholpen door een bugfix van Nokia. Nu er een nieuw OS door Microsoft wordt verspreid, lijken ongeveer dezelfde problemen weer terug te komen.
<br>
Het probleem met het geluid heeft betrekking op het volume, dat zich moeilijk laat controleren. De telefoons zijn ineens nauwelijks meer te horen en gebruikers klagen erover.

Het probleem met het hoge dataverbruik bij sommige apps treedt op als je een app vastpint aan een live tile, waardoor de app een eigen tegeltje krijgt op het homescreen. Windows Phone 7.5 ontdekte vanzelf of zo’n tegel naar bijvoorbeeld een foute link verwees, en hield dan op met proberen om verbinding te maken. Maar Windows Phone 7.8 is blijkbaar minder slim op dit gebied, zodat zo’n aan een live tile gekoppelde app voortdurend onnodig dataverbruik genereert. Dat kan oplopen tot een verbruik van 1MB per minuut.

Dit laatste probleem is door de gebruiker zelf op te lossen door de tegelkoppeling weer op te heffen of de ontwikkelaar van de app erop te wijzen dat er iets niet deugt met zijn server.

Bron: Pocketnow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. CredoD -

  Bij mij gaat de batterij van mijn Lumia 900 een stuk langer mee sinds ik Windows Phone 7.8 heb, pak een 30%, voor de rest ben ik zeer tevreden, geluid is hetzelfde en heb nog maar 100 mb verbruikt op 10 dagen. Greetz

 2. RonH123 -

  Weer zo'n sensatieartikel: De bug met de livetile werd veroorzaakt door een brakke app van Tweakers, en is nog bij geen enkele andere app geconstateerd… beetje jammer dit.

  1. Danijel -

   Mwah imho valt deze wel mee. En daarnaast "weer"?! Als je nog meer voorbeelden van sensatie zucht hebt bij ons, dan hoor ik het graag, want hier kan ik helemaal niets mee.

   1. WilliamM -

    Joh, laat je niet zo uit de tent lokken. De opmerking is niet eens direct gericht aan jou/jullie en iedereen kan zonder enige reserve stellen dat er 'weer' een sensatie-artikel is omdat er met de regelmaat van de klok sensatie-artikelen verschijnen op elk denkbaar medium en over elk denkbaar onderwerp.

    Oh enne, om te voorkomen dat er nog meer mensen de kast op gaan: @RonH123, naar ik heb begrepen was het geen app 'van' tweakers maar een app van een andere partij die toegang biedt tot de content van tweakers.

    Voor je de advocaat van tweakers voor je deur hebt staan zeg maar ;o)

   2. analytical -

    Toch hebben jullie een belangrijk punt in dit artikel! Er zijn namelijk nog meer zeer vervelende bugs en die door elke WP 7.8 gebruikers beaamt zal worden. Opmerkingen bij de beoordelingen bij de div. apps in de Marketplace en op diverse forums laten zien dat het problemen geeft onder de gebruikers. Er zijn een hoop live tiles die na de (officiële) update problemen veroorzaken dat de tile niet meer ververst wordt met nieuwe informatie. Zodra de app wordt verwijderd en opnieuw geïnstalleerd dan zal de live tile al helemaal niet meer werken en zal alleen het logo van de app te zien zijn of een grijs/blanco vierkantje zijn. Het rare is dat deze verschijnselen pas plaatsvinden na een aantal dagen na de update en dus de eerste dagen wel functioneerde. Ik weet niet of dit licht aan WP7.8 of aan de apps, want bij WP7.5 werkte het probleemloos met dezelfde apps. De apps waarmee ik problemen mee heb is: Buienradar, Weerplaza, Het weer en Bloomberg andere heb ik nog niet getest.

Geheime wapen Huawei P11 gedemonstreerd: iPhone X-kopie lees verder

Sorry Apple: Analist komt met slecht nieuws over iPhone X lees verder

Sony Xperia

Foto Sony Xperia X2 onthult gloednieuwe design van Sony: dunne schermranden lees verder

Samsung Galaxy S9

Haarscherpe renders tonen Samsung Galaxy S9 lees verder

Apple iPhone X 3D-sensor

‘Vijf dingen die we weten over de iPhones van volgend jaar’ lees verder

Lenovo P2

Vijf redenen om (niet) voor de Lenovo P2 te kiezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters