Buitenlandse sms en gsm-gesprekken nu zeker flink goedkoper

Nadat het Europese Parlement instemde met het EU voorstel om de kosten voor grensoverschrijdend bel- en sms-verkeer flink omlaag te brengen, moesten alleen de ministers van alle EU-landen nog akkoord gaan met het voorstel. Het goede nieuws is dat dit vandaag is gebeurd.

Eropese Unie

Er is al veel geschreven over het wetsvoorstel met betrekking tot lagere telefoonkosten in de EU en nu is het zeker dat het gaat gebeuren. Vanaf 1 juli mag bellen met het buitenland nog maar 43 cent per minuut kosten, het ontvangen van een buitenlands telefoontje nog maar 19 cent per minuut, het versturen van een sms nog maar 11 cent en het ontvangen daarvan is gratis.

Nieuw is het feit dat telecomproviders buitenlandse gesprekken die sommige per minuut berekenen niet naar boven mogen afronden, deze extra regel kan de consument ongeveer 20% van de kosten per gesprek schelen.

Een aantal reacties:
“Goed nieuws voor Europese burgers, die nu op zomervakantie kunnen zonder ongerust te zijn over schrikbarend hoge gsm-rekeningen”, vindt EU-commissaris Viviane Reding.

“Dit is goed nieuws voor de Nederlandse consumenten. Net voor de vakantie is het goed om te weten dat bellen vanaf je vakantieadres goedkoper wordt,” aldus staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters