Buitenlandse tarieven vanaf 1 juli verlaagd

De Europese Unie heeft een wet doorgevoerd waardoor je in het buitenland zelf een provider kunt kiezen waar je gebruik van wil maken. Je Nederlandse provider maakt niet langer die keuze voor jou.

Buitenlandse tarieven vanaf 1 juli verlaagd hi logo

Daarnaast worden de tarieven voor bellen, gebeld worden, sms’en en internetten in het buitenland verlaagd. Hi heeft op haar website een tabel gemaakt met de verschillen.

Bellen in het buitenland kost tot en met 30 juni 30 cent per minuut. Vanaf 1 juli is dat 23 cent per minuut gebeld worden kost 9 cent en gaat 7 cent kosten. Een sms’je versturen kost 10 cent en gaat 8 cent kosten. Een megabyte kost in het buitenland 55 cent, maar daalt flink. Vanaf 1 juli kost een MB nog maar 25 cent.

Vanaf 1 juli is het in het buitenland zelf mogelijk om een roamingprovider te kiezen. Er zijn op het moment nog geen providers die deze service aanbieden, maar daar komt waarschijnlijk wel verandering in.

Als het zover is kun je een raomingabonnement afsluiten bij een andere provider. Alle kosten die je dan maakt moet je dan aan die provider betalen. Je krijgt daarom ook een aparte factuur hiervoor.

Een andere variant is dat je tegoed voor mobiel internet koopt van een provider in het land waar je verblijft. Bellen en sms’en doe je op de klassieke wijze: dat je Nederlandse provider de boel regelt.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters