C2000 functioneert slecht door verkeerd gebruik van hulpverleners

Het communicatie netwerk C2000 dat door hulpverleners wordt gebruikt bij rampen zoals op Koninginnedag dit jaar, de vliegtuigramp bij Schiphol en de rellen op Hoek van Holland, functioneert goed maar hulpverleners weten niet hoe ze het systeem moeten gebruiken, volgens directeur, Don Berghuis, van veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Minister van binnenlandse zaken Guusje Ter Horst heeft directeur Don Berghuis van veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond de opdracht gegeven om een uitgebreide onderzoek te startte naar het communicatiesysteem. Berghuis heeft aangegeven dat het systeem door hulpverleners verkeerd wordt gebruikt. Het C2000 netwerk beschikt over meerdere gespreksgroepen waarvan er tijdens een ramp maar een paar worden gebruikt door de hulpverleners, het gevolg hiervan is dat sommige kanalen overbelast raken en andere niet eens gebruikt worden.

Een goed voorbeeld van zo een situatie is was tijdens de rellen op Hoek van Holland: 60 agenten probeerden via dezelfde groep te communiceren waardoor dit kanaal dus overbezet was, waardoor hulpverleners niet goed konden overleggen en dus niet goed samenwerkte. Andere voorbeelden waar het C2000 netwerk niet goed werkte zijn bijvoorbeeld de vliegtuigramp op Schiphol met het Turkse toestel en de ramp in Apeldoorn op Koninginnedag.

Of het C2000 netwerk inderdaad niet op de juiste manier gebruikt wordt door de hulpverleners of dat het netwerk zelf niet goed functioneert zal moeten blijken uit het nog uit te voeren onderzoek van veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Foto op verzoek van 112 Fotografie.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters