C2000 functioneert slecht door verkeerd gebruik van hulpverleners

Het communicatie netwerk C2000 dat door hulpverleners wordt gebruikt bij rampen zoals op Koninginnedag dit jaar, de vliegtuigramp bij Schiphol en de rellen op Hoek van Holland, functioneert goed maar hulpverleners weten niet hoe ze het systeem moeten gebruiken, volgens directeur, Don Berghuis, van veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Minister van binnenlandse zaken Guusje Ter Horst heeft directeur Don Berghuis van veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond de opdracht gegeven om een uitgebreide onderzoek te startte naar het communicatiesysteem. Berghuis heeft aangegeven dat het systeem door hulpverleners verkeerd wordt gebruikt. Het C2000 netwerk beschikt over meerdere gespreksgroepen waarvan er tijdens een ramp maar een paar worden gebruikt door de hulpverleners, het gevolg hiervan is dat sommige kanalen overbelast raken en andere niet eens gebruikt worden.

Een goed voorbeeld van zo een situatie is was tijdens de rellen op Hoek van Holland: 60 agenten probeerden via dezelfde groep te communiceren waardoor dit kanaal dus overbezet was, waardoor hulpverleners niet goed konden overleggen en dus niet goed samenwerkte. Andere voorbeelden waar het C2000 netwerk niet goed werkte zijn bijvoorbeeld de vliegtuigramp op Schiphol met het Turkse toestel en de ramp in Apeldoorn op Koninginnedag.

Of het C2000 netwerk inderdaad niet op de juiste manier gebruikt wordt door de hulpverleners of dat het netwerk zelf niet goed functioneert zal moeten blijken uit het nog uit te voeren onderzoek van veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Foto op verzoek van 112 Fotografie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

Groot nieuws: All About Phones gaat verder onder WANT lees verder

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza levert 4x zoveel experience punten op lees verder

Apple Pippin

Dit werd ‘m niet: Pippin, de spelcomputer van Apple (1995) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters