C3 brengt de wereld in kaart in 3D

Op het MWC zijn naast nieuwe toestellen ook nog ontelbaar veel andere dingen te vinden rondom mobiele hardware en software. Zo liepen wij gisteravond op de Mobile Focus Global tegen C3 aan. Een bedrijf dat zijn best doet om steden volledig driedimensionaal in kaart te brengen. En zoals het er nu uit ziet gaat dat de goede kant op.

C3 Mobile Focus Global

Inmiddels zijn streetview auto’s van Google bijna bij iedereen bekend. Elke regio met een redelijk dichte bevolking is inmiddels aan de beurt geweest voor een bezoek. C3 nam hier echter geen genoegen mee en heeft besloten de opnames van streetview zelf ook te doen. Ze hebben alleen niet gekozen voor een auto maar een vliegtuig voor de camera-opnames. Ook maken zij gebruik van videobeelden in plaats van fotobeelden, hierdoor weten zij een stad volledig in 3D te krijgen en is de gebruiker vrij om vanaf elk willekeurig gezichtspunt naar deze stad te kijken.

C3 is een Zweeds bedrijf dat in 2007 is opgericht. Het komt voort uit de militaire lucht- en ruimtevaartafdeling van Saab AB. Ze hebben eerst een volledige wereldbol gemaakt met daarop 2D-satellietbeelden. Daarna zijn ze begonnen met 3D invulling van steden op de wereld. De teller van C3 staat nu op 100 steden die in kaart gebracht zijn.

Inmiddels zijn de eerste toepassingen van C3 in gebruik. Zo hebben ze bij de Yellow Pages al een 3D-maps variant in gebruik voor San Francisco en Londen. C3 is op dit moment ook begonnen met tools om het zelfde 3D principe ook beschikbaar te maken voor iPad, iPhone en Android. De demonstratie op een iPad zag er alvast goed uit.

Verder denkt C3 dat deze maps nog veel verder gebruikt kunnen worden. Met een nauwkeurigheid van 10 centimeter over een gehele stad is er veel haalbaar. Zo denken zij zelf aan 3D-Navigatie en bijvoorbeeld games. Wij wachten rustig af tot de eerste Assassins Creed Londen met echt fotorealisme komt voor op een tablet.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters