Fabriek lekt renders Nokia 9: premium Android smartphone

Voor dit jaar is het even klaar met Nokia onthullingen, maar begin 2018 zou HMD weer volop gas geven met een Nokia 2, Nokia 7 en een Nokia 9. Vorige maand doken er al voorzichtig beelden op van de Nokia 2 en OnLeaks besloot ook maar wat renders van de Nokia  9 te toveren voor hongerige fans.

Nokia 9 renders gebaseerd op CAD bestanden

Uiteraard heeft OnLeaks niet zomaar zelf iets bedacht. De renders zijn gebaseerd op gelekte CAD bestanden van de Nokia 9. Dat betekent dat de beelden wel enigszins zullen kloppen, maar met alleen CAD bestanden als basis kun je nog veel kanten op voor het vormgeven van het uiteindelijke toestel.

Nokia 9 render

Camera bult en geen headphone jack

Het toestel ziet er mooi gestroomlijnd uit, behalve voor de camerabult aan de achterkant. Deze zou een dubbele camera huizen en zorgt ervoor dat de uiteindelijke dikte van de telefoon 8.9 mm wordt. Helaas voor liefhebbers van de headphone jack, laten de beelden zien dat deze in diskrediet is gevallen en is vervangen door een USB Type-C poort.

5.5 inch display met Android Oreo

Volgens andere berichten zou het toestel komen met een 5.5 inch display met een Quad HD resolutie en meteen draaien op Android Oreo. De uiteindelijke afmeting van de Nokia 9 zouden 140,9 x 72,9 x 7,5 mm bedragen. Verder is er nog niet zoveel bekend over de rest van de specificaties. Wat voor processor het toestel zal krijgen blijft nog een mysterie. Wel zou de handset komen met 6GB of 8GB aan werkgeheugen en 128GB opslagruimte.

Maar aangezien het toestel over niet al te lange tijd al onthuld zou moeten worden, zullen er binnenkort waarschijnlijk weer volop geruchten en gelekte specificaties opduiken over de nieuwe Nokia.

Via: @OnLeaks, @compareraja

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters