Fabriek lekt renders Nokia 9: premium Android smartphone

Voor dit jaar is het even klaar met Nokia onthullingen, maar begin 2018 zou HMD weer volop gas geven met een Nokia 2, Nokia 7 en een Nokia 9. Vorige maand doken er al voorzichtig beelden op van de Nokia 2 en OnLeaks besloot ook maar wat renders van de Nokia  9 te toveren voor hongerige fans.

Nokia 9 renders gebaseerd op CAD bestanden

Uiteraard heeft OnLeaks niet zomaar zelf iets bedacht. De renders zijn gebaseerd op gelekte CAD bestanden van de Nokia 9. Dat betekent dat de beelden wel enigszins zullen kloppen, maar met alleen CAD bestanden als basis kun je nog veel kanten op voor het vormgeven van het uiteindelijke toestel.

Nokia 9 render

Camera bult en geen headphone jack

Het toestel ziet er mooi gestroomlijnd uit, behalve voor de camerabult aan de achterkant. Deze zou een dubbele camera huizen en zorgt ervoor dat de uiteindelijke dikte van de telefoon 8.9 mm wordt. Helaas voor liefhebbers van de headphone jack, laten de beelden zien dat deze in diskrediet is gevallen en is vervangen door een USB Type-C poort.

5.5 inch display met Android Oreo

Volgens andere berichten zou het toestel komen met een 5.5 inch display met een Quad HD resolutie en meteen draaien op Android Oreo. De uiteindelijke afmeting van de Nokia 9 zouden 140,9 x 72,9 x 7,5 mm bedragen. Verder is er nog niet zoveel bekend over de rest van de specificaties. Wat voor processor het toestel zal krijgen blijft nog een mysterie. Wel zou de handset komen met 6GB of 8GB aan werkgeheugen en 128GB opslagruimte.

Maar aangezien het toestel over niet al te lange tijd al onthuld zou moeten worden, zullen er binnenkort waarschijnlijk weer volop geruchten en gelekte specificaties opduiken over de nieuwe Nokia.

Via: @OnLeaks, @compareraja

HTC U12 Plus review

HTC U12+ videoreview lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters