Californische parlement eist 'kill switch' in smartphones, tegen diefstal

Californische parlementariërs eisen dat smartphonefabrikanten een ‘kill switch’ in hun apparaten inbouwen, die autoriteiten kunnen gebruiken om het toestel op afstand onbruikbaar te maken als het door de rechtmatige eigenaar als gestolen is opgegeven.

Californische parlement eist 'kill switch' in smartphones, tegen diefstal boris boef blog

Deze vergaande wetgeving wordt ingediend door diverse parlementariërs. Het houdt in dat alle mobiele telefoons die in Californië worden geïmporteerd, van deze kill switch moeten zijn voorzien.

De Amerikaanse politiek ziet met grote bezorgdheid de diefstallen en gewelddadige berovingen toenemen waarbij het de criminelen vooral om de smartphones gaat. Het is een handzame en lucratieve buit. Dit leidt ertoe dat in sommige gemeenten in Californië driekwart van alle berovingen betrekking heeft op smartphones.

Als de eigenaar zijn telefoon als gestolen opgeeft, moet de politie dat toestel onmiddellijk met één technische handeling onbruikbaar kunnen maken, vereist de ontwerp-wet. De telefoon kan dan op geen enkele wijze meer worden doorverkocht, omdat het ook na een totale reset onbruikbaar blijft.

Californië probeert voor deze nieuwe wet steun te krijgen bij andere Amerikaanse staten en het buitenland, zodat de kill switch wereldwijd gemeengoed wordt en criminelen de voet dwars wordt gezet.

Aan de extra kosten voor telefoonmakers hebben de Californische parlementariërs geen boodschap. Er wordt zoveel verdiend met de verkoop van vervangende smartphones na een diefstal, dat de kill swich hier makkelijk uit betaald kan worden, vinden ze.

Bron: i4u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via