Californische parlement eist 'kill switch' in smartphones, tegen diefstal

Californische parlementariërs eisen dat smartphonefabrikanten een ‘kill switch’ in hun apparaten inbouwen, die autoriteiten kunnen gebruiken om het toestel op afstand onbruikbaar te maken als het door de rechtmatige eigenaar als gestolen is opgegeven.

Californische parlement eist 'kill switch' in smartphones, tegen diefstal boris boef blog

Deze vergaande wetgeving wordt ingediend door diverse parlementariërs. Het houdt in dat alle mobiele telefoons die in Californië worden geïmporteerd, van deze kill switch moeten zijn voorzien.

De Amerikaanse politiek ziet met grote bezorgdheid de diefstallen en gewelddadige berovingen toenemen waarbij het de criminelen vooral om de smartphones gaat. Het is een handzame en lucratieve buit. Dit leidt ertoe dat in sommige gemeenten in Californië driekwart van alle berovingen betrekking heeft op smartphones.

Als de eigenaar zijn telefoon als gestolen opgeeft, moet de politie dat toestel onmiddellijk met één technische handeling onbruikbaar kunnen maken, vereist de ontwerp-wet. De telefoon kan dan op geen enkele wijze meer worden doorverkocht, omdat het ook na een totale reset onbruikbaar blijft.

Californië probeert voor deze nieuwe wet steun te krijgen bij andere Amerikaanse staten en het buitenland, zodat de kill switch wereldwijd gemeengoed wordt en criminelen de voet dwars wordt gezet.

Aan de extra kosten voor telefoonmakers hebben de Californische parlementariërs geen boodschap. Er wordt zoveel verdiend met de verkoop van vervangende smartphones na een diefstal, dat de kill swich hier makkelijk uit betaald kan worden, vinden ze.

Bron: i4u

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters