'Camera Galaxy Nexus van topkwaliteit'

Het heeft velen verrast dat Samsung ‘slechts’ een 5-megapixelcamera in zijn gloednieuwe Galaxy Nexus heeft gestopt. Maar daarbij is voorbijgegaan aan het feit dat die camera van topkwaliteit is, zo betoogt Android Authority, die er een videofilmpje bij heeft gedaan om dat te bewijzen.

Terwijl de meeste andere superphones allang 8-megapixelcamera’s of nog beter hebben, was het verrassend om te horen dat Samsung de Galaxy Nexus – die de lat hoger moet leggen voor toekomstige Androidphones – van een 5-megapixelcamera voorzag. Maar dat de hoeveelheid megapixels niet automatisch in verband staat met de kwaliteit van de opnamen, bewijst een filmpje dat Samsung tijdens de presentatie van het toestel zelf liet zien. Dat filmpje is toen nogal ondergesneeuwd in het licht van de vele onthullingen over de rest van het toestel en Android Ice Cream Sandwich, maar Android Authority heeft het weer opgedoken en wat blijkt: als videocamera is het toestel in staat om zeer mooie opnamen te maken.

Het filmpje laat weinig meer zien dan een zeekust bij zonsondergang, maar die opnamen zijn zo kristalhelder (terwijl ook nog tegen het licht in wordt gefilmd) dat menig topcamera in andere superphones het hier tegen zal moeten afleggen. De heldere beelden laten goed zien hoeveel kwaliteit de 1080p-HD-camera in het toestel daadwerkelijk te bieden heeft.

Hoe het met de fotokwaliteit zit, heeft Android Authority niet gemeld, maar gezien de prestaties van de videocamera zal dat ook wel beter zijn dan op grond van de bekendgemaakte specificaties wordt vermoed.

Bron: Android Authority

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters