'Camera Galaxy Nexus van topkwaliteit'

Het heeft velen verrast dat Samsung ‘slechts’ een 5-megapixelcamera in zijn gloednieuwe Galaxy Nexus heeft gestopt. Maar daarbij is voorbijgegaan aan het feit dat die camera van topkwaliteit is, zo betoogt Android Authority, die er een videofilmpje bij heeft gedaan om dat te bewijzen.

Terwijl de meeste andere superphones allang 8-megapixelcamera’s of nog beter hebben, was het verrassend om te horen dat Samsung de Galaxy Nexus – die de lat hoger moet leggen voor toekomstige Androidphones – van een 5-megapixelcamera voorzag. Maar dat de hoeveelheid megapixels niet automatisch in verband staat met de kwaliteit van de opnamen, bewijst een filmpje dat Samsung tijdens de presentatie van het toestel zelf liet zien. Dat filmpje is toen nogal ondergesneeuwd in het licht van de vele onthullingen over de rest van het toestel en Android Ice Cream Sandwich, maar Android Authority heeft het weer opgedoken en wat blijkt: als videocamera is het toestel in staat om zeer mooie opnamen te maken.

Het filmpje laat weinig meer zien dan een zeekust bij zonsondergang, maar die opnamen zijn zo kristalhelder (terwijl ook nog tegen het licht in wordt gefilmd) dat menig topcamera in andere superphones het hier tegen zal moeten afleggen. De heldere beelden laten goed zien hoeveel kwaliteit de 1080p-HD-camera in het toestel daadwerkelijk te bieden heeft.

Hoe het met de fotokwaliteit zit, heeft Android Authority niet gemeld, maar gezien de prestaties van de videocamera zal dat ook wel beter zijn dan op grond van de bekendgemaakte specificaties wordt vermoed.

Bron: Android Authority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. dawz -

    Je zou zoiets niet geloven als je iemand bent die denkt dat Apple alleen maar kwaliteit kan leveren en alle andere merken maar proberen om Apple te evenaren.

    Natuurlijk is dit gefilmd met dezelfde camera, sluit zich aan bij bartvuijk.

    1. bartvuijk -

      Die versnelde beelden in het filmpje is een feature in Ice Cream Sandwich. De Galaxy Nexus is vooralsnog het enige toestel dat op die software loopt. En het filmpje is blijkbaar door Samsung zelf getoond op de persconferentie. Ze zouden zich wel heel ongeloofwaardig maken als ze dat filmpje met een andere camera zouden schieten. Daar komen slimme journalisten altijd achter 😉

OnePlus 5

OnePlus onthult chipset en positie vingerafdrukscanner OnePlus 5 lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

‘Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus al volop in ontwikkeling, codenamen bekend’ lees verder

Nokia 9 benchmarktest

‘Nokia 9 benchmarktest: high-end smartphone verslaat Samsung Galaxy S8’ lees verder

Apple iphone 8

‘Apple iPhone 8 voor het eerst in het wild gespot’ lees verder

iPhone 9 iPhone 10

‘Eerste details iPhone 9 en iPhone 10 opgedoken’ lees verder

Samsung Galaxy J5 (2017)

Officiële foto’s Samsung Galaxy J5 (2017) en Galaxy J7 (2017) gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters