'Camera Galaxy Nexus van topkwaliteit'

Het heeft velen verrast dat Samsung ‘slechts’ een 5-megapixelcamera in zijn gloednieuwe Galaxy Nexus heeft gestopt. Maar daarbij is voorbijgegaan aan het feit dat die camera van topkwaliteit is, zo betoogt Android Authority, die er een videofilmpje bij heeft gedaan om dat te bewijzen.

Terwijl de meeste andere superphones allang 8-megapixelcamera’s of nog beter hebben, was het verrassend om te horen dat Samsung de Galaxy Nexus – die de lat hoger moet leggen voor toekomstige Androidphones – van een 5-megapixelcamera voorzag. Maar dat de hoeveelheid megapixels niet automatisch in verband staat met de kwaliteit van de opnamen, bewijst een filmpje dat Samsung tijdens de presentatie van het toestel zelf liet zien. Dat filmpje is toen nogal ondergesneeuwd in het licht van de vele onthullingen over de rest van het toestel en Android Ice Cream Sandwich, maar Android Authority heeft het weer opgedoken en wat blijkt: als videocamera is het toestel in staat om zeer mooie opnamen te maken.

Het filmpje laat weinig meer zien dan een zeekust bij zonsondergang, maar die opnamen zijn zo kristalhelder (terwijl ook nog tegen het licht in wordt gefilmd) dat menig topcamera in andere superphones het hier tegen zal moeten afleggen. De heldere beelden laten goed zien hoeveel kwaliteit de 1080p-HD-camera in het toestel daadwerkelijk te bieden heeft.

Hoe het met de fotokwaliteit zit, heeft Android Authority niet gemeld, maar gezien de prestaties van de videocamera zal dat ook wel beter zijn dan op grond van de bekendgemaakte specificaties wordt vermoed.

Bron: Android Authority

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters