'Camera van HTC One M9 legt het af tegen die van Lumia 930'

Allaboutwindowsphone heeft de camera’s van de HTC One M9 en de Nokia Lumia 930 getest, en geconcludeerd dat de Lumia betere foto’s maakt. Een tegenvaller voor HTC, gezien de twee camera’s wel dezelfde resolutie hebben.

HTC One M9 design

De camera’s zijn uitgebreid getest door ze allebei een reeks foto’s te laten nemen van dezelfde onderwerpen in dezelfde omstandigheden. Op veel foto’s is goed te zien dat de HTC One M9 duidelijk minder presteert dan de Nokia Lumia 930, die zijn camera overigens deelt met de Nokia Lumia 1520.

De HTC en de Lumia hebben dezelfde 20-megapixelresolutie, maar daarna komen er toch wat verschillen aan het licht. De HTC heeft een iets grotere sensor: 1/2.3″ tegenover 1/2.5″. Daarentegen heeft de Lumia optische beeldstabilisatie (OIS) en dat scheelt merkbaar. Ook de lenzen en de software helpen de Lumia om betere foto’s te maken dan het nieuwste HTC-vlaggenschip.

Dat de camera van de One M9 merkbaar minder goed presteert, is een tegenvaller voor dit toestel, waarin HTC voor het eerst sinds de One M7 is afgestapt van de veelbekritiseerde ultrapixelcamera met een resolutie van 4 megapixel. De kwaliteit van de camera komt nu wel meer in de buurt van die van andere superphones, zoals de Sony Xperia Z3.

De foto’s van Allaboutwindowsphone zijn hier te vinden.

Bron: All About Windows Phone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   1. Arnold Jansma -

    Nee. Dat hoef ik niet want in elk review wordt de camera als zwak betitelt. De vergelijking met lumia 930 is dan ook onnodig. Pak dan de s6. Zulke sites hebben naar mijn gevoel altijd de schijn tegen om een vergelijking te schrijven wanneer het hen goed uitkomt.

   2. bartvuijk -

    Uit onze eigen review dan maar: "HTC heeft met de camerakwaliteit van de One M9 een grote stap vooruit gezet. Hoewel het nog altijd niet de beste smartphonecamera op de markt is, zijn de foto's die je ermee kunt maken wel ruim voldoende. Daarmee valt een groot nadeel tegenover de rest van de high-endmarkt weg."

   3. Arnold Jansma -

    Daar is niet iedereen het over eens.
    De camera is inderdaad beter dan de ultra mega pixel MAAR moet het afleggen tegen de highend market. Laat deze nu juist een van de duurste zijn. Dan mag je zeker een camera verwachten die zich kan meten met Samsung/iPhone/LG etc.

    Terugkomend op de discussie. Sites die of alleen android of wp minded zijn neem ik niet erg serieus. Ik wil een onafhankelijk site. Zoals AAB ­čśë

HTC U11 Edge Sense

HTC toont nieuwe functies Edge Sense op HTC U11 lees verder

Huawei Mate 10 opvolger van Mate 9

Flink aantal details Huawei Mate 10 duiken op lees verder

OnePlus 3T goud

Nieuwe kleur OnePlus 5 wordt binnenkort geïntroduceerd lees verder

Apple geheime project diabetici

Bekende lekker onthult uiterlijk Apple iPhone 8 lees verder

Samsung Galaxy Note 8 concept

Details opgedoken: zoveel gaat de Samsung Galaxy Note 8 kosten in Europa lees verder

vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters