'Camera van Windows Phone 7-telefoons verzendt gebruikersgegevens naar Microsoft'

Hoewel Microsoft het hartgrondig heeft ontkend, heeft een gebruiker van een Windows Phone 7-telefoon ontdekt dat de camera van zijn toestel toch ongeautoriseerd allerlei gebruikersgegevens naar servers van Microsoft verzendt.

HTC Trophy AAP

De praktijk dat je eigen smartphone allerlei gegevens over bijvoorbeeld de locatie van de gebruikers verzamelt en doorstuurt naar de fabrikant van het OS, is al bekend van iOS en Android, die na die ontdekking de software hebben aangepast. Je kunt het in die besutringssystemen naar keuze aan- en uitzetten. Toen Microsoft werd gevraagd of Windows Phone 7 de gebruikers op dezelfde wijze volgde en gegevens doorstuurde naar een server van het bedrijf, ontkende de softwaregigant dit.

Maar een gebruiker, Rafael Rivera, heeft ontdekt dat de camera in zijn Windows Phone 7-toestel toch gps-gegevens verzamelt en doorstuurt naar een server van Microsoft, zonder dat hij daar toestemming voor heeft verleend. Sterker nog, hij had de optie die dit zou toestaan, expliciet uitgezet op zijn toestel, maar het gebeurde toch. In alle versies van de software die momenteel beschikbaar zijn. Binnenkort komt de Mango-update uit en gaat hij het weer testen.

De gegevens die worden verstuurd, zijn volgens Rivera de versie van het OS, informatie over het toestel (merk, model enzovoorts), informatie over WiFi-accespoints en een aantal diensten die gebruikersgegevens bevatten.

Een aantal gebruikers is een rechtszaak tegen Microsoft begonnen vanwege schending van hun privacy. De bevindingen van Rafael Rivera zullen ongetwijfeld in de rechtbank worden getoetst.

Bron: WP Central

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go update

Grote update Pokémon Go introduceert nieuwe Gyms, co-op Raids en meer! lees verder

My Om Nom

De vijf beste apps die je een virtueel huisdier geven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters