'Camera van Windows Phone 7-telefoons verzendt gebruikersgegevens naar Microsoft'

Hoewel Microsoft het hartgrondig heeft ontkend, heeft een gebruiker van een Windows Phone 7-telefoon ontdekt dat de camera van zijn toestel toch ongeautoriseerd allerlei gebruikersgegevens naar servers van Microsoft verzendt.

HTC Trophy AAP

De praktijk dat je eigen smartphone allerlei gegevens over bijvoorbeeld de locatie van de gebruikers verzamelt en doorstuurt naar de fabrikant van het OS, is al bekend van iOS en Android, die na die ontdekking de software hebben aangepast. Je kunt het in die besutringssystemen naar keuze aan- en uitzetten. Toen Microsoft werd gevraagd of Windows Phone 7 de gebruikers op dezelfde wijze volgde en gegevens doorstuurde naar een server van het bedrijf, ontkende de softwaregigant dit.

Maar een gebruiker, Rafael Rivera, heeft ontdekt dat de camera in zijn Windows Phone 7-toestel toch gps-gegevens verzamelt en doorstuurt naar een server van Microsoft, zonder dat hij daar toestemming voor heeft verleend. Sterker nog, hij had de optie die dit zou toestaan, expliciet uitgezet op zijn toestel, maar het gebeurde toch. In alle versies van de software die momenteel beschikbaar zijn. Binnenkort komt de Mango-update uit en gaat hij het weer testen.

De gegevens die worden verstuurd, zijn volgens Rivera de versie van het OS, informatie over het toestel (merk, model enzovoorts), informatie over WiFi-accespoints en een aantal diensten die gebruikersgegevens bevatten.

Een aantal gebruikers is een rechtszaak tegen Microsoft begonnen vanwege schending van hun privacy. De bevindingen van Rafael Rivera zullen ongetwijfeld in de rechtbank worden getoetst.

Bron: WP Central

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Moltres Legendary Pokémon

Zo vang je de legendarische Moltres in Pokémon Go lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters