OnePlus CEO deelt camerasamples OnePlus 5

Camerasamples OnePlus 5: OnePlus CEO Pete Lau heeft foto’s gedeeld die met het onaangekondigde toestel zijn genomen.

Dinsdag wordt de OnePlus 5 onthuld

Het voelt alsof we vorige week nog over de onthulling van de OnePlus 3T hebben geschreven. Toch staat de lancering van de OnePlus 5 al voor de deur.

Aankomende dinsdag gaat het gebeuren. Het is echter niet alsof alles nog een groot vraagteken is. Enkel de prijs van het toestel blijft nog een groot geheim.

OnePlus 5

OnePlus heeft de OnePlus 5 al getoond in teasers, en ook de specificaties zijn al bevestigd door de Chinese fabrikant. Althans, voor een groot deel. Zo weten we dat het high-end toestel wordt aangedreven door de Snapdragon 835.

Dat is dezelfde chip die je ook in de Samsung Galaxy S8 en HTC U11 terugvindt. OnePlus legt in zijn marketingcampagne vooral de focus op de camera van het toestel. De slogan vat het treffend samen: ‘Focus on what matters.’

De (dubbele) camera is ontwikkeld in samenwerking met DxO, een autoriteit op het gebied van digitale camera’s. De verwachtingen liggen hoog.

OnePlus CEO deelt camerasamples OnePlus 5

Gaat OnePlus ook op dit vlak indruk maken? De CEO van het bedrijf, Pete Lau, bewijst op zijn Weibo-account dat het toestel prachtige foto’s kan schieten. Daar deelde hij namelijk enkele camerasamples.

OnePlus 5 camerasamples

Weibo is het meest populaire Chinese sociale netwerk, een soort equivalent van Twitter. Neem dit soort foto’s altijd met een flinke korrel zout. OnePlus kiest logischerwijs enkel voor de beste foto’s.

Bovendien is het in de smartphoneindustrie niet ongewoon om foto’s nog een opfrissertje te geven middels Photoshop. Maar goed, terug naar de camerasamples van de OnePlus 5. Helaas zijn ze niet meer in de volledige kwaliteit te vinden, maar desalniettemin blijven ze opvallend.

OnePlus 5 camerasamples

De afbeeldingen hebben geen metadata, dus de eigenschappen van de camera blijven grotendeels een vraagteken. De afmetingen hinten op een resolutie van 16MP. Er zit dus minstens een 16MP sensor in de dubbele camera van de OnePlus 5.

OnePlus 5 camerasamples

Verder valt vooral het dynamische bereik op. Daardoor kan het toestel alsnog de zonsondergang treffend in beeld brengen. De details komen goed naar voren, en de kleuren zijn levendig.

OnePlus 5 camerasamples

Overigens is de kleurbalans lichtelijk onnatuurlijk, maar dat komt de foto’s juist ten goede. Laten we echter geen conclusie aan deze camerasamples verbinden, wat het blijft slechts marketingmateriaal. Een ding is duidelijk: dinsdag wordt een interessante dag.

Bron: Weibo via Android Headlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android Oreo installeren

Zo installeer je Android 8.0 Oreo op je smartphone lees verder

Vervangend display kan gebruikt worden om je smartphone te bespieden lees verder

Geen MIUI meer: ‘Xiaomi werkt aan Android One-smartphone’ lees verder

IFA mobiele vakbeurs

Dit kunnen we verwachten van IFA 2017 lees verder

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters