'Canadese overheid blokkeerde overname BlackBerry door Lenovo'

Een mogelijk bod van Chinese fabrikant Lenovo op het noodlijdende BlackBerry zou door de Canadese regering in de kiem zijn gesmoord. De lokale overheid zou bang zijn dat de privacygevoelige infrastructuur van de Canadese smartphonemaker in Chinese handen zou vallen en Lenovo preventief hebben verteld dat ze een bod niet zou accepteren.

Eerder dit jaar schemerde al een paar keer door dat Lenovo interesse zou hebben om BlackBerry over te nemen. Nu is gebleken dat de Canadese overheid deze overname niet zou accepteren. Dit meldt The Globe and Mail. De krant heeft overheidsmedewerkers gesproken die, onder de belofte van anonimiteit, lieten weten dat de Canadese overheid open staat voor investeringen vanuit het buitenland maar niet als ze een gevaar zijn voor de nationale veiligheid.

Klaarblijkelijk vertrouwt Canada Lenovo niet met de infrastructuur van BlackBerry. De smartphone-fabrikant heeft onder andere haar eigen BBM-berichtendienst waarop elke dag honderden miljoenen versleutelde boodschappen worden uitgewisseld. BlackBerry liet onlangs nog weten dat haar BBM-netwerk goed is voor 60 miljoen actieve gebruikers.

Inmiddels is BlackBerry niet meer te koop. Na een mislukte overnamepoging liet de fabrikant eerder deze week weten dat de CEO aan de kant is gezet en dat zij niet meer op zoek gaat naar een nieuwe kandidaat voor een overname.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters