'Canadese overheid blokkeerde overname BlackBerry door Lenovo'

Een mogelijk bod van Chinese fabrikant Lenovo op het noodlijdende BlackBerry zou door de Canadese regering in de kiem zijn gesmoord. De lokale overheid zou bang zijn dat de privacygevoelige infrastructuur van de Canadese smartphonemaker in Chinese handen zou vallen en Lenovo preventief hebben verteld dat ze een bod niet zou accepteren.

Eerder dit jaar schemerde al een paar keer door dat Lenovo interesse zou hebben om BlackBerry over te nemen. Nu is gebleken dat de Canadese overheid deze overname niet zou accepteren. Dit meldt The Globe and Mail. De krant heeft overheidsmedewerkers gesproken die, onder de belofte van anonimiteit, lieten weten dat de Canadese overheid open staat voor investeringen vanuit het buitenland maar niet als ze een gevaar zijn voor de nationale veiligheid.

Klaarblijkelijk vertrouwt Canada Lenovo niet met de infrastructuur van BlackBerry. De smartphone-fabrikant heeft onder andere haar eigen BBM-berichtendienst waarop elke dag honderden miljoenen versleutelde boodschappen worden uitgewisseld. BlackBerry liet onlangs nog weten dat haar BBM-netwerk goed is voor 60 miljoen actieve gebruikers.

Inmiddels is BlackBerry niet meer te koop. Na een mislukte overnamepoging liet de fabrikant eerder deze week weten dat de CEO aan de kant is gezet en dat zij niet meer op zoek gaat naar een nieuwe kandidaat voor een overname.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters