'Canadese overheid blokkeerde overname BlackBerry door Lenovo'

Een mogelijk bod van Chinese fabrikant Lenovo op het noodlijdende BlackBerry zou door de Canadese regering in de kiem zijn gesmoord. De lokale overheid zou bang zijn dat de privacygevoelige infrastructuur van de Canadese smartphonemaker in Chinese handen zou vallen en Lenovo preventief hebben verteld dat ze een bod niet zou accepteren.

Eerder dit jaar schemerde al een paar keer door dat Lenovo interesse zou hebben om BlackBerry over te nemen. Nu is gebleken dat de Canadese overheid deze overname niet zou accepteren. Dit meldt The Globe and Mail. De krant heeft overheidsmedewerkers gesproken die, onder de belofte van anonimiteit, lieten weten dat de Canadese overheid open staat voor investeringen vanuit het buitenland maar niet als ze een gevaar zijn voor de nationale veiligheid.

Klaarblijkelijk vertrouwt Canada Lenovo niet met de infrastructuur van BlackBerry. De smartphone-fabrikant heeft onder andere haar eigen BBM-berichtendienst waarop elke dag honderden miljoenen versleutelde boodschappen worden uitgewisseld. BlackBerry liet onlangs nog weten dat haar BBM-netwerk goed is voor 60 miljoen actieve gebruikers.

Inmiddels is BlackBerry niet meer te koop. Na een mislukte overnamepoging liet de fabrikant eerder deze week weten dat de CEO aan de kant is gezet en dat zij niet meer op zoek gaat naar een nieuwe kandidaat voor een overname.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters