'Canadese overheid blokkeerde overname BlackBerry door Lenovo'

Een mogelijk bod van Chinese fabrikant Lenovo op het noodlijdende BlackBerry zou door de Canadese regering in de kiem zijn gesmoord. De lokale overheid zou bang zijn dat de privacygevoelige infrastructuur van de Canadese smartphonemaker in Chinese handen zou vallen en Lenovo preventief hebben verteld dat ze een bod niet zou accepteren.

Eerder dit jaar schemerde al een paar keer door dat Lenovo interesse zou hebben om BlackBerry over te nemen. Nu is gebleken dat de Canadese overheid deze overname niet zou accepteren. Dit meldt The Globe and Mail. De krant heeft overheidsmedewerkers gesproken die, onder de belofte van anonimiteit, lieten weten dat de Canadese overheid open staat voor investeringen vanuit het buitenland maar niet als ze een gevaar zijn voor de nationale veiligheid.

Klaarblijkelijk vertrouwt Canada Lenovo niet met de infrastructuur van BlackBerry. De smartphone-fabrikant heeft onder andere haar eigen BBM-berichtendienst waarop elke dag honderden miljoenen versleutelde boodschappen worden uitgewisseld. BlackBerry liet onlangs nog weten dat haar BBM-netwerk goed is voor 60 miljoen actieve gebruikers.

Inmiddels is BlackBerry niet meer te koop. Na een mislukte overnamepoging liet de fabrikant eerder deze week weten dat de CEO aan de kant is gezet en dat zij niet meer op zoek gaat naar een nieuwe kandidaat voor een overname.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters