'Canadese overheid gaat voor overname van BlackBerry liggen'

Volgens de Canadese krant The Globe and Mail zal de Canadese overheid waarschijnlijk niet toestaan dat het eveneens Canadese bedrijf BlackBerry wordt overgenomen door een Chinese concurrent, zoals Lenovo.

BlackBerry Z30

BlackBerry verkeert in bijzonder zwaar weer door tegenvallende smartphoneverkopen. Het bedrijf leidt verlies en heeft al duizenden werknemers moeten ontslaan. CEO Thorsten Heins is op zoek naar een bedrijf dat het noodlijdende BlackBerry wil overnemen. Vorige week circuleerden geruchten dat het Chinese Lenovo interesse zou hebben in BlackBerry. Maar zo’n overname zal volgens The Globe and Mail waarschijnlijk worden getorpedeerd door de Canadese regering.

De krant wijst erop dat de Canadese regering recentelijk een overname van een Canadees telecombedrijf door een Egyptisch consortium heeft tegengehouden. De wet waar de regering zich daarbij op beroept, is de Investment Canada Act. Die houdt in dat bedrijven die cruciaal worden geacht voor de staatsveiligheid, niet zomaar in buitenlandse handen mogen komen.

En BlackBerry is cruciaal, want vrijwel alle Canadese ambtenaren lopen met een BlackBerry op zak. De beveiligde communicatie via de BlackBerry-servers mag daarmee niet in buitenlandse handen komen, om het risico op afluisteren te voorkomen.

The Globe and Mail citeert een voormalige top-veiligheidsambtenaar. ”BlackBerry is de telefoon die wordt gebruikt door alle regeringsambtenaren en topambtenaren. Alleen al om die reden zal het niet worden verkocht aan een buitenlandse entiteit die niet binnen onze kring van bondgenoten valt.” Hij voegt eraan toe: ”Als de verkoop aan een Egyptisch bedrijf al een rode vlag deed hijsen, zal de verkoop van BlackBerry aan een Chinees bedrijf waarschijnlijk rood vuurwerk doen opstijgen.”

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dominick -

  Ik hoop van harte dat ze het alleen redden, maar ik denk dat verkoop op termijn toch onvermijdelijk wordt. Of de Canadese overheid moet de boel gaan subsidiĆ«ren…

   1. Timboektoe -

    Dat heeft geen zin omdat de amerikaanse overheid de data kan bekijken en afluisteren. Een dilemma voor de Canadese overheid.

   2. bartvuijk -

    Het gaat de Canadese regering denk ik vooral om de beveiligde BlackBerry-servers. Die apparaten houden het nog wel een tijdje vol.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters